Poznata kultna japanska akcijska avantura Shenmue, čiji je dugo očekivani treći nastavak na tržište izašao u studenom prošle godine, dobiva vlastitu adaptaciju u anime seriju pod nazivom Shenmue: The Animation.

Za samu igru, podsjećamo, zaslužan je legendarni japanski game dizajner Yu Suzuki, a dok su prva dva nastavka napravljena pod studijom SEGA, treći nastavak Suzuki nam je donio uz pomoć svog vlastitog studija Ys Net i pod izdavačem Deep Silver.

I dok čekamo saznati hoće li serijal videoigara Shenmue u narednih deset godina dobiti novi nastavak, stiže vijest da će se priča protagonista Ryoa Hazukija nastaviti kroz više sezona anime serije Shenmue: The Animation, koju nam donosi poznata američka distributerska, izdavačka i licencirajuća anime kompanija Crunchyroll, u suradnji s poznatom TV produkcijom Adult Swim.

Iako detalje o samoj radnji serije u ovom trenutku ne znamo gotovo ništa, poznato je da će se prva sezona serije Shenmue sastojati od 13 epizoda, te da će protagonist Ryo Hazuki, kao i u igrama, pokušati pronaći ubojicu svoga oca. Na produkciji serije radi japanski studio Telecom Animation Film, koji je prethodno poznat po animeu Lupin III.

Redatelj anime serije Shenmue bit će Sakurai Chikara, koji je nadgledao izradu druge sezone popularne anime serije One Punch Man, a s njime će direktno surađivati i sami tvorac igre Yu Suzuki kao izvršni producent. Nažalost, nije objavljen datum kada bi serija Shenmue trebala stići na male ekrane, no iz kompanije Crunchyroll obećavaju da će uskoro tijekom trajanja produkcije serije podijeliti više informacija.