Prije tri mjeseca doznali smo listu budućih naslova koje je Electronic Arts spomenuo u svom financijskom izvještaju za četvrti kvartal fiskalne godine 2020.

Iako je većina tih naslova već unaprijed poznata, najavljeni su i nepoznati naslovi poput četiri EA Partners i dvije mobilne igre te jedna EA HD igra. Upravo je ta EA HD igra stvorila i najviše pomutnje jer je poznati novinar Jeff Grubb s portala Venture Beat na svom Twitter profilu spomenuo kako je riječ o remasteru igre Mass Effect Trilogy! O samom remasteru trilogije sada stižu dodatne informacije što dodatno pridonosi mogućem izlasku remastera jednog od najpopularnijih RPG serijala svih vremena.

Prvo smo u srpnju dobili najavu novog nadolazećeg art booka pod nazivom The Art of the Mass Effect Trilogy: Expanded Edition, iza kojeg stoje studio BioWare i poznati izdavač Dark Horse. Art knjiga izaći će 23. veljače 2021. godine, a na čak 272 stranice vidjet ćemo različite grafičke stilove čitavog univerzuma Mass Effect. Postoji li razlog za izlaskom ove art knjige skoro pa osam godina nakon izlaska posljednjeg DLC-a za igru? Možda. Pogotovo ako uzmemo u obzir što se dogodilo u narednim tjednima/mjesecima.

Prije desetak dana na Twitteru je osvanula fotografija s kataloškim datumima izlaska igara na kojoj se vidi da je igra N7 (Mass Effect Trilogy Remastered) planirana za 29. rujna. Naravno, ostavljamo prostora da je fotografija jednostavno lažna.

No, nedugo nakon toga jedan je korisnik Reddita uspio napraviti prednarudžbu igre Mass Effect Trilogy Remastered putem britanskog dućana GAME. Korisnik je jednostavno otišao u obližnju poslovnicu i na pultu zatražio da ga se stavi na listu za prednarudžbe. I doista, uspio je u svom naumu. Pritom je dobio i račun na kojem stoji da je službeni datum izlaska 29. rujna

U međuvremenu je i korisnik shinobi602 s foruma ResetEra objavio da su naziv igre i točan datum izlaska netočni, ali da nova/stara igra doista postoji. Podsjećamo da je shinobi već imao popriličan broj leakova koji su se s vremenom pokazali točnima.

Sve u svemu, iskreno se nadamo da ćemo se uskoro vratiti u Shepardovu priču, dodatno grafički poboljšanu za trenutnu i narednu generaciju konzola! No, za sve ćemo pričekati službenu objavu.

Za pretpostaviti je da će remaster, trenutno poznat kao Mass Effect Trilogy Remastered stići na PC, PlayStation 4 i Xbox One, ali i konzole iduće generacije.

Jeste li znali da je samo 8% igrača na svijetu izabralo odigrati Mass Effect na strani zla?

Mass Effect Remastered retail pre-orders have appeared in the UK from GamingLeaksAndRumours