Kao što su Sean Murray i ekipa iz Hello Gamesa nedavno u srpnju najavili, u No Man’s Sky je stigao prvi community event u kojemu igrači igranjem mogu osvojiti vrijedne nove iteme!

Community eventovi već su poznata stvar i mnoge igre primjenjuju takav princip redovnih i manjih updateova sadržaja, koji traju određeni period vremena i igračima donose, kako novi sadržaj, tako i nove iteme – što kozmetičke, što one koje mogu koristiti za daljnje igranje. Ekipa iz Hello Gamesa odlučila je kako je njihov No Man’s Sky također savršena platforma baš za takve eventove koji će razveseliti njihove igrače.

Vijest o ovome prvom velikom community eventu u igri No Man’s Sky objavljena je u novom development updateu putem službene stranice igre. Tako smo saznali da su ovaj event i njegov sadržaj dostupni svim onim igračima koji su otključali prva tri glavna questa u igri, odnosno riješili misiju zvanu “Space Anomaly”. Ti igrači sada mogu očekivati da će ih kontaktirati svojevrsni specijalist Polo i Priest Entity Nada, koji  odašilju zahtjev za pomoć. Oni će igrače poslati na misiju “u jedan specifičan sektor galaksije, u kojemu su se pod zemljom počeli stvarati čudni objekti” – stoji u opisu eventa na službenoj stranici.

Nakon što materijale donesete natrag i u zamjenu dobijete valutu Quicksilver, ovaj Polov novo kreirani robotski kompanjon pretvorit će vam ju u vrijedne iteme!

Igrači koji budu sudjelovali u ovome community eventu i iskapanju čudnih objekata koje donesu natrag Polou i Nadi, bit će nagrađeni živom (Quicksilver)novom valutom koja će od sada biti specifična za ovakve community eventove u No Man’s Skyju. Dakako, pomoću te valute igrači će moći kupovati potpuno nove egzotične i ekskluzivne iteme i opremu. Kako stoji u službenom updateu, za sada u ovome eventu možete tako osvojiti šest dijelova za građenje baze, tri naljepnice (dekoracije), jedan novi emote i jednu novu customizaciju svoga lika. “Načini zarade valute Quicksilver s vremenom će rasti, a s njom će rasti i funkcionalnosti ostalih nadolazećih community eventova” – iz Hello Gamesa poručuju u opisu eventa.

Detaljnije informacije o ovom novom updateu i community eventu koji je upravo u tijeku, kao i ispravcima bugova i mnogim drugim stvarima koje je studio Hello Games implementirao zajedno s ovim updateom, u cijelosti možete pročitati na ovome linku.