Od sinoćnjeg State of Playa očekivalo se da nas pobliže upozna s novim projektima za PlayStation VR 2 – očekivanja su i ispunjena. Vidjeli smo trailere za četiri igre (iako ih je najavljeno pet, jer se za Resident Evil 4 Remake radi igrivi VR segment), među kojima je i novi trailer za ranije najavljeni Guerrillin i Firespriteov Horizon Call of the Mountain. Što se tiče samog hardvera, nismo saznali ništa novo, barem ne direktno – jer indirektno možemo zaključiti kako je video iz VR izdanja Horizona sada puno “čišći”, kao da je rezolucija kod snimanja videa podignuta – što ukazuje na potencijalne mogućnosti PSVR2 dev kita. U svakom slučaju svi traileri su pametno režirani da, koliko je to moguće, prenesu dojam slobodnog gledanja okoline – iako je to očito nemoguće uz fiksnu kameru trailera. 

Horizon Call of the Mountain

Uz novi trailer igre, u kojem možemo vidjeti nekoliko scena borbe i zamisliti se kako će ona zapravo potpuno drukčije iskustvo od dosadašnjeg u obje igre, studio Guerrilla iskoristila je event za najavu velikog dodatka igri Horizon Forbidden West. Dostupan od danas, besplatni update donosi nova poboljšanja u izvođenju kao i New Game+, opciju reseta skillova, težinu Ultra Hard te nova oružja i trofeje.

Resident Evil Village

Saznanje da se RE Village razvija i za izvođenje u VR-u pomoću PSVR-a 2 nije toliko iznenađujuće koliko je istovremeno uzbudljiva i zastrašujuća. Nakon hvaljenog Resident Evila 7 kojeg su u PSVR-u probali igrati mnogi, ali završili samo najhrabriji (bravo za Danijela!), pomisao da proživimo ponovno sve u novom izdanju i s još boljim hardverom diže dlačice na tijelu. Doslovce. Uostalom, pogledajte trailer i podsjetite se svako malo da ga pokušate gledati “iz svoje perspektive, duboko zakopani u svijet igre”!

The Walking Dead: Saints & Sinners – Chapter 2: Retribution

Nastavak pucačine s originalnog PlayStation VR-a stiže i na stari uređaj, kao i na PSVR 2. Samim time malo komešanje na internetu koje je potaknula objava izlaska igre pred kraj ove godine, pa shodno tome i potencijalnom nenadanom otkrivanju datuma izlaska PSVR-a 2, ne drži vodu. Inače, naslov Chapter 2 zapravo otkriva da se radi o izravnom nastavku Saints and Sinnersa u kojem su ekipa iz Retributiona dodali novu priču s novim područjima za istražiti uz, zgodno, nova oružja. Više o igri potražite na PlayStation blogu.

No Man’s Sky

Ekipa iz Hello Gamesa živi projekt koji se zove No Man’s Sky. Jer No Man’s Sky je upravo to – projekt izvorno zamišljen kao igra s budućim proširenjima kojih je sada već toliko puno da je nemoguće napraviti usporednu recenziju izvorne verzije igre s najnovijom pri tome zanemarivajući sva međuizdanja i promjene u igrivosti, nove modove, mogućnosti i sve ostalo što ovaj projekt mijenja od updatea do updatea. Treba li se onda čuditi kako su najavili i novi update koji će u potpunosti iskoristiti PlayStation VR 2?