Prije par dana pisali smo o tome što će velika besplatna nadogradnja Next donijeti u No Man’s Sky, a nekoliko dana prije nego što ona izađe je razvojni tim podijelio kako će se razvoj dalje odvijati nakon što ona postane dostupna. Sean Murray, glavni čovjek ovog malog nezavisnog tima iz Engleske, rekao je da će uz velike nadogradnje koje su izdavali svakih nekoliko mjeseci sada izdavati i manje nadogradnje koje će izlaziti svakog tjedna.

Plan je surađivati sa zajednicom igrača i naglasak će biti stavljen na izazove koji će igrači moći zajedno rješavati. To će se odvijati u obliku eventova ili misija, a oni koji odluče sudjelovati dobivat će nagradne iteme. Murray je imao potrebu naglasiti da se ne radi o loot boxevima ni mikrotransakcijama, već da će sav dodatni sadržaj biti u potpunosti besplatan.

Osim tih tjednih dodataka tim priprema i nove stranice na kojima se nalazi Galactic Atlas na kojem će igrači moći označavati lokacije koje su im zanimljive kako bi uputili druge igrače na omiljene baze, planete ili što god im drugo padne na pamet. Trenutno nisu još aktivne, ali bi trebale postati tijekom dana.

No Man’s Sky: Next izlazi 24. srpnja za PC i PlayStation 4, dok će igra po prvi puta postati dostupna za Xbox One u Europi tri dana nakon toga. Glavna promjena koju ubacuje ta nadogradnja je multiplayer za četiri osobe, a osim toga je tim pripremio i svašta drugo. Ako želite detaljnije proučiti što ona donosi, bacite oko na službene stranice ili trailer koji prikazuje te novosti.