Već neko vrijeme nismo dobili novosti sa seta nadolazeće iščekivane HBO serije i televizijske adaptacije igre The Last of Us, no ovoga tjedna procurila je informacija o potencijalnoj mladoj holivudskoj glumici koja bi, sudeći prema svemu, trebala glumiti Riley iz originalnog DLC-a Left Behind.

Podsjećamo, Riley je djevojka s kojom se Ellie sprijatelji i poprilično zbliži u svojevrsnom prequelu prve igre i s kojom se suoči protiv nemilosrdne horde u napuštenom šoping centru te posljedično u emocionalnom vrhuncu sazna da je imuna na virus. Riley bi prema novim glasinama navodno trebala glumiti mlada nada Storm Reid koja je mnogima poznata iz serije Euforija.

Njezina prva veća filmska holivudska uloga bila je rame uz rame glumcima kao što su Brad Pitt, Lupita Nyong’o, Chiwetel Ejiofor, Benedict Cumberbatch i Michael Fassbender u Oskarom nagrađenom filmu 12 godina ropstva iz 2013. godine. Od tada pa do danas Reid je glumila u brojnim filmovima i serijama, uključujući i prošlogodišnji hit The Suicide Squad, a da bi upravo ona mogla biti Riley u HBO seriji The Last of Us originalno je primijetio i prenio revni twitter profil @TheLastofUsNews. Svoju sumnju baziraju na Instagram postu Reidine majke koja je objavila sliku sa zračne luke u Kanadi.

Naime, tamo se upravo nastavila snimati serija The Last of Us, što znači da je tajming idealan jer se u isto vrijeme u Kanadu vratio i ostatak prethodno poznate glumačke postave. Reidina majka potencijalno je odala još uvijek nepotvrđenu tajnu da da će se serija baviti i prequelom Left Behind te da Storm Reid glumi Riley jer je u Instagram postu, između ostalog, napisala i ovo: “2022. Dan 5 i bog se već pokazuje. Popularna videoigra pretvorena u televizijsku seriju“.

Da sumnje ne bi stale na tome, ekipa iz @TheLastofUsNews otkrila je i da se Storm Reid i Bella Ramsey – glumica koja glumi Ellie u seriji – međusobno prate na Instagramu, a obje prate i redatelja igre i scenarista serije – Neila Druckmanna. Ne mora ništa značiti, a može značiti i sve. No, hoće li se ova glasina i pretpostavka pokazati istinitom, ostaje za vidjeti.

Dotad podsjećamo na niz najvažnijih prošlogodišnjih vijesti o seriji The Last of Us, kao što su glavni glumci serije, zatim tko će glumiti Joelovu neprežaljenu kćer Saru, koliko je epizoda prve sezone i tko su redatelji (uključujući i bosansko-hercegovačku redateljicu Jasmilu Žbanić) i ostali sporedni glumci i glumice, ali i kakve promjene serija donosi u odnosu na prvu igru. Ne zaboravimo i prvu službenu fotku iz serije, objavljenu u rujnu prošle godine.