Prije desetak dana u kina širom svijeta stigao je novi nastavak popularnog filmskog serijala Terminator. Kao što je već dobro poznato, jedan od najboljih načina za promidžbu filma je istovremeno plasiranje i video igre, pa ćemo tako već krajem idućeg tjedna zaigrati Terminator: Resistance.

Ekipa iz razvojnog studija Teyon i izdavač Reef Entertainment tom su prigodom objavili i pripadajući gameplay trailer, koji nam prikazuje prvih deset minuta igre. Developeri su raspolagali s iznimno malim budžetom, a sukladno tome možemo zaključiti da su napravili vrlo dobar posao. 

Inače, riječ je o FPS naslovu smještenom u post-apokaliptični Los Angeles, u vrijeme tzv. Future Wara, koji je tek dijelom prikazan u poznatim filmovima The Terminator i Terminator 2: Judgment Day. Za sve manje upućene u Terminator filmove, radnja je smještena 30-ak godina nakon Judgment Daya, odnosno dana kad je umjetna inteligencija Skynet postala samosvjesna. Kroz igru ćemo upravljati kao vojnik Jacob Rivers iz pokreta otpora, a stižu nam poznati neprijatelji poput Terminatora T-800, dok će se Jacob susresti i s novim i dosad neviđenim strojevima iz Terminator svijeta.

Terminator: Resistance izlazi 15. studenog na PC-ju, PlayStationu 4 i Xboxu One.