Čini se da nedavno najavljeni Bethesdin paket Arkane 20th Annivesary Collection, a s njime i paket Wolfenstein Alt History Collection, osim PC-ja i trenutne generacije konzola, dolaze i na Xbox Series X/S.

Vijest o tome primijetili su članovi foruma ResetEra, koji su navedene pakete s novom naznakom platforme “Xbox Series” pronašli na službenim stranicama ESRB-a, kompanije za procjenu dobne prikladnosti igara i medijskih sadržaja. Tako su na stranici ESRB-a za konzole Xbox Series X i S osvanuli paketi Dishonored & Prey The Arkane Collection te paket Wolfenstein Alt History Collection.

Podsjetimo se: Arkane 20th Annivesary Collection je paket igara razvojnog tima Arkane Studios te uključuje njihove četiri igre: Dishonored, Dishonored 2, Dishonored: Death of the Outsider i Prey. Taj paket premijerno je najavljen 7. kolovoza za PC, PlayStation 4 i Xbox One, na kojima je od istog dana i postao dostupan.

S druge strane, paket Wolfenstein Alt History Collection originalno je izašao 25. lipnja ove godine za PC, PlayStation 4 i Xbox One, a sadrži ove četiri igre razvojnog studija MachineGames: Wolfenstein: The New Order, Wolfenstein: The Old Blood, Wolfenstein 2: The New Colossus i Wolfenstein: Youngblood.

Da sve ove Bethesdine igre dolaze i na Microsoftove next-gen konzole Xbox Series X i S, zapravo i ne čudi, s obzirom da je od 21. rujna poznato da je Microsoft u cijelosti kupio Bethesdu i sve njezine studije i serijale (uključujući i razvojne timove Arkane Studios i MachineGames, tvorce svih gore nabrojanih igara), čime je Bethesda sa svojim podružnicama postala dio obitelji Xbox.

U cijeloj ovoj priči izostaje jedna interesantna informacija: hoće li sve ove igre doći na next-gen konzolu PlayStation 5? O tome zasada nigdje nema spomena, već se na stranici ESRB-a (uz već postojeća izdanja za PC i trenutnu generaciju konzola) spomenute kolekcije u next-gen izdanju mogu naći samo za Xbox Series X/S, što je možebitni odgovor na nedavno pitanje – što će Microsoft u budućnosti raditi s igrama i serijalima koji spadaju pod Bethesdu, s obzirom da od sada imaju pravo izbaciti ih ekskluzivno za svoju platformu Xbox.