U sklopu prvog ikad digital-only izdanja poznatog eventa QuakeCon Bethesda je najavila kako Arkane Studios, poznati kao tvorci serijala Dishonored i drugih igara, objavljuju odličan kolekcionarski paket svih svojih igara pod nazivom Arkane 20th Anniversary Collection.

Dakako, ovaj paket igara objavljen je u sklopu proslave čak 20 godina postojanja studija Arkane, a bitno je istaknuti da se sadržaj paketa razlikuje od platforme do platforme, s obzirom da nisu sve igre ovog studija od njihova začetka do danas dostupne na svim platformama.

Najviše će se, tako, usrećiti igrači na PC-ju, na kojemu u paketu Arkane 20th Anniversary Collection dolazi čak šest igara, uključujući sve igre serijala Dishonored te Prey, ali i puno starije naslove: Arx Fatalis i Dark Messiah of Might & Magic.

Koje ćete igre naći na kojoj platformi, prenosimo u nastavku:

PC (Steam)

● Dishonored: Definitive Edition
● Dishonored 2
● Dishonored: Death of the Outsider
● Prey
● Arx Fatalis
● Dark Messiah of Might & Magic

PlayStation

● Dishonored: Definitive Edition
● Dishonored 2
● Dishonored: Death of the Outsider
● Prey 

Xbox One

● Dishonored: Definitive Edition
● Dishonored 2
● Dishonored: Death of the Outsider
● Prey

Važna napomena: s obzirom da je event QuakeCon upravo u tijeku, Bethesda i Arkane tijekom trajanja eventa paket nude uz promotivni QuakeCon popust od čak 70%, a popust traje samo do 11. kolovoza. Nažalost, popust se odnosi “samo” na PC i Xbox One, dok je cijena na PlayStationu bez tog promotivnog popusta. Naravno, paket je na sve tri platforme u svakom slučaju jeftiniji nego što bi inače, u redovnim uvjetima, bila kupnja svake od igara zasebno.

Za one koji, pak, ne žele uzeti čitav paket, sve gore navedene igre imaju i vlastiti QuakeCon popust za zasebnu kupnju, također u iznosu od 70%, čak i na PlayStationu. Stoga igrači putem PS Storea barem na taj način nisu zakinuti.

No, svakako preporučamo da se na PC-ju i Xboxu One požurite s kupnjom, ukoliko planirate uzeti Arkaneovu kompletnu novo najavljenu kolekciju. Primjerice, ukupna cijena paketa na Steamu sa spomenutih 70% popusta trenutno iznosi 31,39 eura, dok će puna cijena biti 129,94 eura. Cijena s popustom za Xbox One (Microsoft Store) iznosi 29,99 dolara (bez popusta će biti 100 dolara), dok je puna cijena za PlayStation na PS Storeu oko 118 dolara, odnosno 749kn.

Više informacija o samom paketu pronađite i putem službene stranice izdavača Bethesda, na ovome linku.