Nakon što smo početkom lipnja dobili službenu najavu za Battlefield 2042, a potom i premijerni prikaz gameplaya nekoliko dana kasnije usred sajma E3 2021, EA i razvojni studio DICE danas su na online eventu EA Play Live premijerno prikazali i treći od tri nova modaBattlefield Portal.

Ovaj online community mod napravio je nekadašnji DICE LA koji je prije točno dva tjedna službeno preimenovan u Ripple Effect Studios. Ukratko, radi se o jedinstvenom novom i dosad neviđenom modu koji će biti iskustvo vođeno samom zajednicom igrača i napravljen je na temelju feedbacka brojnih fanova.

Battlefield Portal omogućit će nam da stvaramo vlastite customizirane modove i mečeve, kombinirajući sadržaj iz prethodnih igara Battlefield 1942, Bad Company 2, Battlefield 3 i novog Battlefielda 2042. Granica će biti zapravo naše sumanute ideje, jer moći ćemo miješati raznorazne gameplay elemente iz svih spomenutih igara.

Battlefield Portal donosi hrpu sadržaja

Primjerice, prikazana je borba vojnika iz Drugog svjetskog rata, pri čemu jedna strana ima noževe, a druga – defibrilatore. Moći ćemo igrati i kao hrpa dronova koja napada tenk. Bit će tu mogućnost primjene i raznoranih pravila, ubacivanja vozila, aviona i svega čega se sjetimo, a da nude opcije gore navedenih igara serijala Battlefield, čineći ovo jedinstvenim modom s hrpetinom opcija koji spaja sve prethodne igre u jednu.

Što se tiče mapa, otkriveno je da ćemo u ovom modu moći birati brojne popularne favorite kao što su Arica Harbor, El Alamein, Noshahr Canals, Battle of the Bulge i Valparaiso. Novi mod Battlefield Portal dolazi i s hrpom unaprijed napravljenih modova. Na tržište stiže odmah na launchu, odnosno na isti dan kada i igra Battlefield 2042, a to je 22. listopada za PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One i Xbox Series X/S.