Electronic Artsov interni razvojni studio DICE LA, odnosno podružnica iz Los Angelesa dosad je radila kao ispomoć na serijalu Battlefield te su zaslužni za Star Wars Battlefront i avanturu Mirror’s Edge Catalyst, no od jučer službeno imaju novo imeRipple Effect Studios.

Nekoliko je razloga za promjenu imena. Prvi od njih je kako bi se razlikovali od matičnog studija DICE iz Švedske – glavnog studija zaslužnog za serijal Battlefield, a drugi je činjenica da će ubuduće raditi vlastite igre nevezane uz originalni DICE i to pod vodstvom Vincea Zampelle, ujedno i osnivača i šefa poznatog studija Respawn Entertainment, koji je poziciju nadgledanja studija DICE LA dobio još početkom prošle godine.

Ponosni smo na svoj rad jer će DICE LA i tim DICE zauvijek biti dio našeg DNA, ali tijekom posljednjih osam godina razvili smo vlastitu kulturu i svoj način rada“, ističe Christian Grass, generalni menadžer novoimenovanog studija Ripple Effect u novom blogu te dodaje: “Veseli nas pogled u budućnost, širenje tima i uspostavljanje vlastitog identiteta“.

Dotada, nekadašnji DICE LA, a danas Ripple Effect Studios u ovom trenutku i dalje radi s originalnim studijom DICE na novoj igri Battlefield 2042 kao ispomoć na live service elementu, no već počinju raditi i na svojoj novoj igri koja zasada još nije službeno najavljena.