Na današnji dan prije točno 20 godina po prvi puta smo zaigrali simulaciju života pod imenom The Sims. Tako je, popularni Simsi s nama su već 20 dugih godina!

Kao što je već svima dobro poznato, riječ je o igri u kojoj je kreiranje likova tek početak onoga što doista nudi, a nudi… pa doslovno svašta. Od detaljnog izgleda lika, pa sve do odabira lokacije zemljišta, gradnje, izgleda i uređenja kuće te kontrole likova i svakog trenutka njihovog života, popularni Simsi pružili su nam sate i sate vrhunske zabave. 

Ideju za igru dobio je game designer Will Wright koji je zbog nesretnog slučaja prilikom kojeg mu je izgorila kuća, ostao bez svega. No, upravo je zbog toga dobio ideju za igru s kojom bi mogao napraviti novu kuću, ali i koja bi mu pružila mogućnost kontroliranja života svojih likova.

Dvadeset godina od prvog nastavka i s preko 200 milijuna prodajnih kopija, preko 75 ekspanzija i dodataka, Simsi su jedan od najpoznatijih i najprodavanijih serijala svih vremena. Electronic Arts je na svojim službenim web stranicama čestitao igri na proslavi 20 godina, a vrlo nasumično su spomenuli da je u Simsima zabilježeno preko 1.3 milijarde WooHoo-ova. WooHoo za Simse!(?)

Imate li već neke ideje za dizajn mini-kućica koje stižu u najnovijem dodatku 20. siječnja?