Premda ekipa Blueholea pokušava pravedno dijeliti banove, ponekad je to zbog trenutnog sustava po kojem daju “crvene kartone” u online akciji Playerunknown’s Battleground nemoguće.

I sami priznaju kako je sustav nedovršen i još uvijek rade na njemu, a u ovom obliku banove dobivaju igrači za koje tužitelji na službenom forumu objave dokaze da su team killeri. Prašina se podigla prije desetak dana kada je u braneći se od team killera određeni igrač pokupio ban, a dodatno se zahuktala zbog stream snipinga.

Naime, gledajući stream, igrači mogu odrediti položaj stremera i ubiti ga, a nakon što  je igrač po imenu Lotoe susreo popularnog streamera Shrouda i eliminirao ga, potonji ga je zajedno sa svojim partnerom Summitom optužio da je znao njihovu lokaciju jer su par minuta prije na njoj bacali bombe i ostvarili neke killove.

Ukratko, Lotoe je nakon optužbi streamera i njegovih gledatelja pokupio ban, iako navodno nije imao pojma da su u istoj igri i nije gledao stream. Zajednica optužuje developere da idu na ruku streamerima, isti se brane da je pravda jednaka za sve, pa ako vam se da čitati, svratite na Reddit i detaljno proučite slučaj koji je doveo do čitavog skandala i priznavanja Blueholea da sustav po kojem trenutno funkcioniraju ipak treba doradu.