Korejska kompanija KRAFTON, poznata kao vlasnik PUBG Studiosa i igre PUBG: Battlegrounds, već nekoliko godina je u pred-produkcijskoj fazi svoje nove igre – adaptacije korejskog serijala fantasy knjiga pod nazivom The Bird That Drinks Tears. Igra je u principu premijerno najavljena još 2018. godine, no KRAFTON je upravo najavio da je razvoj igre sada napokon krenuo te je objavljeno još nekoliko novih konceptualnih fotki koje pokazuju kako bi igra trebala izgledati.

Iako sama igra još uvijek nema službeni naziv, ono što generalno o njoj znamo je da bi to trebala biti prava next-gen poslastica i singleplayer narativni fantasy ep s velikim otvorenim svijetom za koji studio inspiraciju i uzor crpi najprije iz igre The Witcher 3, kako po pitanju cilja izgradnje izrazito zanimljive RPG igre i velikog svijeta, tako i u kontekstu populariziranja samog serijala fantasy knjiga The Bird That Drinks Tears južnokorejskog pisca Lee Yeongdoa, baš kao što je serijal igara The Witcher pomogao popularizirati romane poljskog pisca Andrzeja Sapkowskog.

Final Forge je misteriozno mjesto s kojega borbena rasa (kokošjih glava) dobiva svoja oružja

O igri zasad i dalje postoji jako malo informacija, naročito jer je tek sada krenula s produkcijom, pa tako nemamo ni platforme niti okvirni datum izlaska. No ono što znamo na temelju serijala knjiga je da taj fantasy svijet umjesto standardnih zapadnjačkih fantasy svjetova s vilenjacima, patuljcima, zmajevima i magijom – sadrži tradicionalne korejske mitove, legende i čudovišta.

Živa bića čine četiri različite rase. Rekkon su ratnička rasa koja naliči na velike dvonožne kokoši i pijetlove. Tokebi su korejska verzija goblina, a oni su ujedno i čarobnjaci koji vitlaju magijom. Rasa Nhagi su reptili koji žive u džungli, dok su posljednja rasa, naravno, obični ljudi – brojčano najzastupljenija rasa koja živi u gradovima.

Na temelju konceptualnih slika čini se da ćemo igrati kao pripadnik ljudske rase, ali i da bismo mogli imati tim od četvero u kojemu ćemo imati i troje kompanjona drugih rasa

Te četiri rase prema radnji iz knjiga u vječnom su sukobu nakon određenog kataklizmičkog događaja. U jednom od prethodnih intervjua direktor dizajna Ian McCaig rekao je kako ga ovaj fantazijski svijet podsjeća na The Lord of the Rings i Dune, uz svježi pristup i zamjenu tradicionalnih arhetipa s potpuno originalnim slikama i vizualima snova i noćnih mora.

Iako na temelju novih konceptualnih fotki možemo vidjeti u kojem smjeru studio želi otići s igrom, na konkretniji pravi prikaz morat ćemo čekati još dugo jer studio je trenutno u potrazi za novim zaposlenicima koji bi im se pridružili u izradi igre.

Iako je samo konceptualni art, nešto nam govori da bi ova fotka mogla sugerirati boss bitke

U KRAFTON-u, naša strast je pričanje uzbudljivih i značajnih priča kroz umjetnost videoigara. Od osobnih i jedinstvenih priča u serijalu Battlegrounds do bogatih fantasy svjetova, pa i do mračnih i surovih užasa svemira, želimo stvoriti svjetove koji pomiču granice kreativnosti i imerzije“, ističu iz studija na stranici igre.

Ovaj ambiciozni projekt ima za cilj oživjeti izvorni fantastični univerzum The Bird That Drinks Tears kroz njegove jedinstvene i osvježavajuće fantastične rase, prekrasne uklete krajolike i zadivljujuće, sveobuhvatne i dirljive priče. Nadamo se da ćemo poželjeti dobrodošlicu hvaljenim svjetskim talentima da nam se pridruže na ovom nevjerojatnom putovanju“, zaključuju iz KRAFTONA, pozivajući zainteresirane potencijalne zaposlenike da se prijave za posao.

S obzirom na to da će ovo biti singleplayer next-gen open world igra, očekujemo da ćemo istraživati golemu mapu i raznolike biome

Hoće li ovaj korejski Witcher postati pravi hit, ostaje za vidjeti, no moramo priznati da zasad zvuči poprilično interesantno. Jedno je sigurno: bit će zanimljivo vidjeti veliku fantasy open-world singleplayer igru pod KRAFTONOM kao vlasnikom serijala PUBG. Uz The Callisto Protocol – spiritualnog nasljednika Dead Spacea čiji je vlasnik također KRAFTON, ovo je tek jedna od nekoliko velikih i visokobudžetnih singleplayer igara koje imaju pod svojim okriljem.