Nakon što smo u siječnju saznali da je u izradi nekoliko igara koje će biti smještene u univerzum igre PUBG, jedna od njih sada je i službeno otkrivena. Radi se o mobilnoj igri PUBG: New State.

Kao što je i najavljeno u siječnju, bit će to battle royale koji dolazi isključivo na mobilne uređaje za Android i iOS (kao što je slučaj i s njegovim prethodnikom PUBG Mobile). Na igri radi Krafton, a bit će to free to play igra smještena u budućnost u 2051. godinu, koja će se odvijati na novom bojnom polju zvanom TROI. Kako u najavnoj izjavi za medije kažu iz kompanije Krafton, na toj lokaciji istraživat ćemo jedinstvene okoline i znamenitosti s posebnim karakteristikama i primjenjivati raznolike strategije koje će nam pomagati u dominaciji u natjecanju protiv drugih igrača.

Kako kaže izvršni producent igre MinKyu Park, bit će to potpuno optimizirano iskustvo koje pomiče granice mobilnog gaminga, a primjenjivat će poznate mehanike napucavanja koje je popularizirala originalna igra PUBG, uz borbu koju je lako naučiti, ali teško savladati. U kontekstu grafike, igra će koristiti najnoviju tehnologiju renderiranja i globalnog osvjetljenja, pa nas očekuje vizualno atraktivno, realistično, napeto i glatko iskustvo igranja.

Bit će tu i neke nove značajke, kao što je in-game customizacija oružja, craftanje i poboljšanje kroz brojne modove i dodatke, a u kontekstu kretanja i korištenja drugih alata, igrači će se moći kotrljati, koristiti dronove i futurističke balističke štitove te još puno toga. Igrat će se na  mapama otvorenoga tipa veličine 8×8 uz dodanu mogućnost upravljanja raznolikim vozilima.

PUBG: New State izlazi tijekom 2021. godine, a već sada moguće je predregistrirati se za igranje putem Google Playa.