Došla je nova kisela vijest vezana za oživljavanje Shenmue serijala. Svi “slacker backeri”, to jest fanovi koji su Shenmue 3 podprli putem Paypala nakon što je Kickstarter kampanja završila, ostati će bez ekskluzivnih sadržaja koji su im do sada obećavani kao dodatne nagrade za iskazano povjerenje.

najnovijem updateu developera objavljeno je kako će samo backeri koji su Shenmue 3 poduprli putem Kickstartera dobiti ekskluzivne dodatne sadržaje, dok će svi oni koju su to učinili putem Paypala dobiti samo normalan primjerak igre kada ona izađe krajem 2017, bez obzira što je do sada bilo javno obećano da će i Paypal backeri dobiti iste nagrade.

Do te su odluke developeri došli na vrlo neobičan način: putem online ankete Kickstarter backera na koju se nije izjasnila niti četvrtina svih ispitanih (glasalo je samo 15,110 od 68,533 backera). Još neobičnije je to što je samo trećina backera doista izjavila kako žele da njihove nagrade budu ekskluzivne te da je većina ispitanih rekla kako nemaju problema s time da Paypal kolege dobiju ono što im je obećano.

 

Matematika

Vrhunska matematika

Shenmue 3 definitivno je naišao na dobar prijem kada je prošle godine najavljen kao Kickstarter projekt, ali vrlo brzo smo otkrili da su 2 milijuna dolara koji su traženi putem crowdfundinga zapravo samo bili ispitivanje tržišta te da će većinu budžeta razvoja pokrivati Sony. Možda to pomalo pobija svrhu crowdfundinga kao načina za ostvarivanje neovisnosti od velikih izdavača jer bi po svemu sudeći crowdfunding za Shenmue 3 mogao ispasti samo pre-order program pod drugim imenom.