Osim što je Blizzard danas službeno napokon najavio Diablo IV, najavljena je i druga igra o kojoj se šuškalo i za koju su ovih dana na sve strane curile informacije, a to je, dakako, Overwatch 2.

U sklopu samog eventa BlizzCon, na kojemu je najavljena igra, prvenstveno je prikazan osmominutni najavni cinematic trailer zvan “Zero Hour”, u kojemu se okupljaju poznata lica i heroji Overwatcha kako bi u Parizu porazili veliku prijetnju – gigantskog robota, a samo tren nakon toga prikazan je i zasebni gameplay trailer. Pogledajmo prvo najavni trailer:

Nadalje, što smo točno saznali o Overwatchu 2? Za početak, igra će imati novi nadograđeni vizualni stil, od heroja do okolina, pa sve do samog enginena, odnosno pokretača igre. Što se samog gameplaya tiče, ovoga puta veliki će naglasak biti na story misijama, odnosno svojevrsnoj, nazovimo ju “kampanji”, koju igrači Overwatcha traže već godinama. Te story misije bit će dijelom nove PvE (player vs enemy) komponente igre, koju ćemo moći igrati kooperativno učetvero, a prva takva koja je najavljena na BlizzConu je Rio de Janeiro.

No, osim što je PvE komponenta novost (iako je u Overwatchu postojala i prije kao svojevrsni zasebni vremenski mod), uz nju se veže i nešto što dosad nikad nije postojalo u igri, a to je nadogradnja sposobnosti heroja. Svaki heroj imat će specifični set jedinstvenih sposobnosti koje ćemo otključavati i nadograđivati po redoslijedu kojim mi to želimo i tako učiniti našeg Genjija ili našu Mercy ili našeg Winstona jedinstvenim likom. Nadogradnja sposobnosti očitovat će se kroz specifične kooperativneHero misije“, što je također novost u Overwatchu 2. 

U Overwatch 2 stiže i hrpa novih likova, a zasada je potvrđena Sojourn, jedna od nekadašnjih zapovjednica Overwatcha, a ona je samo prva u nizu. Naravno, kako je značajno na pozornici BlizzCona istaknuo Jeff “iz Overwatch tima” Kaplan, Overwatch 2 neće zanemariti ni glavni adut prve igre, a to je klasični PvP (player vs player) te je najavljeno da kroz novu igru dolazi i novi mod zvan Push, posjetiteljima BlizzCona prikazan na potpuno novoj mapi Toronto (ujedno i prvoj mapi iz Kanade).

U novom modu dva tima borit će se za kontrolu nad robotom koji se nalazi u centru mape. Bit će potrebno pogurati ga do neprijateljske baze, a onaj tim koji najdalje odgura robota prije kraja, dobiva meč. 

Za kraj, valja istaknuti da, ukoliko još uvijek igrate originalnu igru Overwatch, nećete nužno biti zakinuti za apsolutno sav sadržaj igre Overwatch 2. Naime, svi vlasnici i igrači originalne igre moći će pristupiti svim novim mapama Overwatcha 2 i igrati s novim herojima koji dolaze u nastavak. “Bit će to dijeljeno multiplayer okruženje u kojem nitko neće biti izostavljen“, na stageu je istaknuo Jeff Kaplan. Također, sva dostignuća, kozmetički predmeti, skinovi i napredak iz originalne igre prenijet će se u Overwatch 2.