Kao što nitko na ovom svijetu (imalo upoznat s prošlogodišnjim fijaskom koji si je priuštio Blizzard) nije ni sumnjao, na današnjem otvorenju BlizzCona službeno je najavljen Diablo IV.

Samo uzbuđenje nije ostalo u potpunosti sačuvano za sami event BlizzCon, s obzirom da su slike i art book procurili na internet prije vremena, no svejedno je lijepo vidjeti službenu potvrdu igre. Četvrti i (pre)dugo očekivani nastavak, odnosno, Diablo IV odvija se godinama nakon događaja prethodne igre. Nakon rata između Raja i Pakla, u kojemu su poginuli milijuni, ponovno nam se vraća jedna “legendarna” pojava. Naravno, to znači da ulogu glavne negativke preuzima Lilith.

Igra će imati nelinearnu kampanju s velikim otvorenim i dijeljenim svijetom koji će biti podijeljen na pet ogromnih regija i sadržavat će na stotine dungeona, a iz Blizzarda obećavaju i PvP mod.

Naravno, što se igrivih klasa tiče, na raspolaganju će nam biti Barbarian, Druid i Sorceress, odnosno tri zasada najavljene klase, a od ostalih funkcionalnosti Blizzard obećava da s novim nastavkom značajno poboljšava recepturu prethodnih nastavaka.

Također, valja istaknuti kako je uz najavu igre došao gore priloženi devetominutni najavni cinematic trailer, a zasebno je putem službenog YouTube kanala igre Diablo pušten i gameplay trailer koji donosimo na kraju teksta.

Diablo IV zasada nema konkretan datum izlaska, ali ono što znamo je da dolazi na PC, PlayStation 4 i Xbox One.