Nakon šest filmova franšize Resident Evil s Millom Jovovich u glavnoj ulozi, krajem ove godine trebali bismo dobiti novi film s novom glumačkom postavom. Film je ovih dana i službeno predstavljen svijetu pod imenom Resident Evil: Welcome to Raccoon City, a događaji više neće biti vezani uz Millinu Alice, već je redatelj Johannes Roberts inspiraciju potražio u prve dvije igre serijala Resident Evil.

Naziv filma predstavljen je za vrijeme intervjua na konvenciji SXSW Online te smo tom prilikom doznali i glumačku postavu koju čine Kaya ScodelarioRobbie Amell u ulozi Claire i Chrisa Redfielda, dok će Hannah John-Kamen u rebootu preuzeti ulogu Jill Valentine, a Avan Jogia uskočiti u lik Leona S. Kennedyja. Radnja filma odvijat će se na dvije zasebne lokacije u 1998. godini – u dobro poznatoj vili Spencer iz prve igre i policijskoj postaji iz nastavka.

“Očigledno, postoji filmska franšiza Resident Evil, ali ovaj film nema nikakvu povezanost s njom. Ovo je potpuno zasebna priča koja inspiraciju vuče u korijenima (serijala videoigara op.a.) i svijetu horora”, rekao je redatelj Johannes Roberts te dodao da ne rade remake već idu u potpuno drugom smjeru

Film Resident Evil: Welcome to Raccoon City u kina stiže 3. rujna. Ova će godina doista biti u znaku Resija jer osim što nam 7. svibnja stiže Resident Evil Village, u drugoj polovici godine izaći će i Netflixova CGI animirana serija Resident Evil: Infinite Darkness, u kojoj ćemo ponovno vidjeti (odnosno čuti) glasovne glumce iz igre Resident Evil 2 Remake, koji će u toj seriji reprizirati svoje uloge.