Poznata kompanija Capcom, koja se uz brojne druge igre proslavila horor serijalom Resident Evil sinoć je premijernim trailerom najavila CGI animiranu seriju Resident Evil: Infinite Darkness, koja 2021. stiže na Netflix, a fokusirat će se na poznate likove Leona S. Kennedyja i Claire Redfield, protagoniste igre Resident Evil 2.

Najava je stigla u sklopu prvog ikad kompletno digitalnog izdanja sajma Tokyo Game Show 2020, a uz objavu premijernog trailera saznajemo da produkciju serije direktno nadgleda Capcomov Hiroyuki Kobayashi, dugogodišnji producent serijala Resident Evil, a osim njega i kompanije Netflix, na animiranoj seriji radi produkcijska kuća TMS Entertainment, dok je kompanija Quebico zadužena za produkcije 3D CGI animacija.

Druga je to serija u poznatoj franšizi koja dolazi na Netflix, s obzirom da je prije mjesec dana objavljeno kako na tu streaming platformu dolazi i zasebna dramska serija Resident Evil čiji scenarij piše Andrew Dabb poznat po seriji Supernatural, . Ta prethodno najavljena serija Resident Evil sa živim glumcima sastojat će se od osam epizoda u trajanju po sat vremena, a na njoj, pak, radi producent Bronwen Hughes poznat po serijama The Walking Dead i Breaking Bad, pod produkcijskom kućom Constantin Film.

Čini se da će 2021. godina biti izrazito uzbudljiva za fanove serijala Resident Evil, jer uz sinoć najavljenu animiranu CGI Netflix seriju Resident Evil: Infinite Darkness i u kolovozu najavljenu dramsku seriju Resident Evil tijekom 2021. godine izlazi i Resident Evil Village, službeni osmi nastavak tog dugogodišnjeg planetarno popularnog horor serijala videoigara, o kojemu smo više pisali nedavno, nakon novog trailera prikazanog u sklopu Sonyjevog eventa PlayStation 5 Showcase.