Svima je nekako bilo logično da nakon planetarnog uspjeha remakeova igara Resident Evil 2 i Resident Evil 3 Capcom sigurno radi i na remakeu četvorke. Od sada je to i službeno, pa je Capcom na Sonyjevom live eventu State of Play premijernim trailerom najavio Resident Evil 4 Remake koji je napravljen iz temelja i vraća nas u cipele Leona S. Kennedyja kao nastavak koji je promijenio mnogo toga u jednom od najpopularnijih horor serijala.

Igra već sada ima i datum izlaska pa smo odmah na početku trailera saznali da stiže 24. ožujka 2023. godine (shoutout svima koji su gledajući sami početak trailera i eventa mislili da je to The Last of Us remake o kojemu se šuška već dugo). Kao što je slučaj i s remakeom dvoje i trojke, četvorka cilja na osvježavanje iskustva iz temelja, uz neke preinake priče ali uz zadržavanje najvažnijih stavki radnje. Igra dobiva kompletno vizualno unaprjeđenje i modernizaciju, a nove će biti i kontrole, kažu iz Capcoma na PlayStation blogu.

Iako je trailer premijerno prikazan na Sonyjevom eventu State of Play, Resident Evil 4 Remake u ožujku 2023. godine izlazi na PC, PlayStation 5 i Xbox Series X|S. Pritom je u izradi i dodatni zasebni sadržaj igre ekskluzivno za PlayStation VR2, o čemu ćemo više saznati kasnije.