Još u rujnu prošle godine saznali smo da na Netflix stiže animirana serija Resident Evil: Infinite Darkness u kojoj će protagonisti biti ni manje ni više nego Claire Redfield i Leon S. Kennedy iz igre Resident Evil 2. Jutros smo saznali još novosti o tom nadolazećem CGI pothvatu, uključujući i sažetak priče te činjenicu da će glasovni glumci iz igre Resident Evil 2 Remake reprizirati svoje uloge.

Kako prenosi Netflix, radnja ove nove animirane CGI serije vezana je uz glavni kanon serijala igara Resident Evil i odvija se tijekom 2006. godine. Bijela kuća, simbol Amerike, hakirana je, a tragovi neodobrenog pristupa njezinim sustavima navode protagonista Leona S. Kennedyja i njegove kolege federalne agente na istragu incidenta. No, nakon naglog nestanka struje Leona i ostale članove SWAT tima napada horda zombija

U međuvremenu, Claire  Redfield, članica osoblja nevladine organizacije TerraSave, pronalazi misterioznu sliku koju je nacrtao mladić u jednom od dalekih sela u kojima je pomagala izbjeglicama. Progonjena tim crtežom žrtve virusne infekcije, Claire kreće u vlastitu istragu koja ju idućega dana također dovodi do Bijele kuće. Tamo ponovno susreće Leona i pokazuje mu crtež. Iako Leon prvotno ustanovi da crtež zombija nema veze s hordom u Bijeloj kući, uskoro će se pokazati da je sve to povezano.

Zvuči suludo i otrcano, kao i sve što dolazi iz Japana (u pozitivnom smislu), ali ništa manje ni ne očekujemo od animirane serije Resident Evil: Infinite Darkness kao prave i vjerne adaptacije jednog od Capcomovih najuspješnijih serijala igara, pogotovo jer znamo da na ovoj animiranoj seriji radi i Capcomov Hiroyuki Kobayashi, dugogodišnji producent serijala igara Resident Evil.

No, najviše nas raduje odlična vijest da će svoje uloge u seriji reprizirati glasovni glumci Nick Apostolides kao Leon S. Kennedy i Stephanie Panisello kao Claire Redfield, s obzirom na to da su igrači već naviknuli na njihove glasove kroz fenomenalni remake igre Resident Evil 2 iz 2019. godine.