Nakon jučerašnjeg Resident Evil Showcasea dobili smo puno više informacija o novoj igru u popularnom horor serijalu, uključujući i datum izlaska. 

Resident Evil Village zaigrat ćemo 7. svibnja ove godine na PC-ju, PlayStationu 5 i Xboxu Series X/S, no Capcom nije zaboravio ni na vlasnike konzola prošle generacije stoga će novi Rezi izaći i na PlayStationu 4 i Xboxu One. 

Tijekom showcasea vidjeli smo treći trailer koji nas je upoznao s divovskom ženom i njene tri krvožedne kćeri, a ako je suditi po informacijama iz trailera, dotična gospođa i njen pomladak će nam zagorčavati život u dvorcu dok je njen brat (navodno) glavni neprijatelj zaseoka kroz koje ćemo trebati proći kako bismo došli do impresivnog zdanja. 

Gameplay porcija showcasea je prikazala prekrasno realiziran dvorac te nas pobliže upoznala s borbom, upravljanjem inventoryjem, crafting mehanikama te gojaznim trgovcem zvanim The Duke od kojeg ćemo kupovati razne predmete i nadogradnje za oružja. (Gameplay prikaz kreće od 35:00 minute na showcase videu)

Osim svega navedenog, Capcom je najavio ekskluzivni demo koji će biti dostupan jedino i isključivo na PlayStationu 5. “Maiden” će nas staviti u ulogu neimenovane žene koja pokušava pobjeći iz dvorca – radi se o vizualnom demou čiji je cilj pokazati atmosferu igre te u njemu nema borbe. 

No, ni to nije sve jer slično kao i s remakeom Resident Evila 3, Capcom je najavio multiplayer komponentu koja stiže u paketu s Resident Evil VIllage. Re: Verse sukobit će poznate likove u online deathmatchevima, a kako Rezi multi izgleda saznajte u nastavku.