Prije točno dvije godine, odnosno na jesen 2018. prenijeli smo veliku vijest kako je Mike Morhaime, tadašnji predsjednik i direktor Blizzarda, odlučio otići iz svoje dugogodišnje kompanije i napustiti game industriju. Danas,  pak saznajemo da se Morhaime u game industriju vratio na velika vrata i to kao osnivač nove izdavačke kompanije Dreamhaven.

Morhaime tako obnaša ulogu direktora svoje nove izdavače kompanije Dreamhaven, a ono što je interesantno je da ta kompanija već sada, u startu, pod sobom ima čak dva interna razvojna studijaMoonshot Games i Secret Door. Oba rade na vlastitim novim interesantnim projektima o kojima Morhaime i ekipa još uvijek nisu voljni podijeliti informacije. Zasada znamo da okupljaju profesionalce i znalce iz čitave gaming industrije, a ponajviše se ističu Morhaimeovi nekadašnji suradnici iz Blizzarda koji su mu se pridružili u ovom novom pothvatu.

Tako putem službene stranice studija Moonshot Games saznajemo da prvi od dva studija unutar Dreamhavena vodi Jason Chayes, nekadašnji izvršni producent Blizzardove igre Hearthstone te su uz njega Dustin Browder – direktor igre StarCraft 2 i Ben Thompson – kreativni direktor igre Hearthstone. Iz studija ističu da im je glavni cilj “izgraditi kulturu znatiželje i mjesto na kojem je sigurno isprobavati velike i lude ideje” oko kojih će okupiti veliku bazu zainteresiranih igrača.

Drugi studio Secret Door, kao što je vidljivo na njihovoj služenoj stranici, vodi Chris Sigaty – nekadašnji izvršni producent Blizzardove igre Hearthstone, zatim Eric Dodds – bivši direktor igre Hearthstone i Alan Dabiri, poznat po radu na Blizzardovim igrama Warcraft 3, StarCraft 2 i Heroes of the Storm (hvala, VG24/7 na pretrazi LinkedIn profila spomenutih zaposlenika). Razvojni studio Secret Door u svom je opisu ponudio barem donekle konkretniji hint, ističući da u svoj avanturistički party okuplja “nerdove koji vole boardgameove, RPG-ove i videoigre“.