Promjene se uvijek događaju, bile one dobre ili loše. Tako je došlo vrijeme da Mike Morhaimedugogodišnji predsjednik i direktor Blizzarda – nakon 27 godina napusti svoju poziciju, a pozicija predsjednika ostaje u dobrim rukama, jer će ga zamijeniti dugogodišnji izvršni producent World of Warcrafta – J. Allen Brack.

Vijest je to koja je stigla putem službene Blizzardove stranice jučer navečer, a u njoj je također navedeno kako Morhaime neće potpuno napustiti firmu, već će ostati na poziciji strateškog savjetnika. U odvojenoj službenoj izjavi za novinare, oglasio se i direktor Activision Blizzarda – Bobby Kotick, koji je imao samo lijepe riječi za Morhaimea, ali i za novog predsjednika Bracka.

Zahvaljujući Mikeu Morhaimeu i njegovom predivnom vodstvu i majstorskom poslu izgradnje izvanrednog tima, epskih igara i globalne zajednice voljenih igrača, Blizzard je jedna od najboljih game kompanija na svijetu” – nahvalio je Kotick Morhaimea.

O novome predsjedniku J. Allenu Bracku Kotick je rekao sljedeće: “J. je bio u Blizzardu više od 12 godina vodeći tim World of Warcrafta, a potrebna je vizija, kreativnost i predanost izvrsnosti da se održi zajednica igrača onako kako je to činio J. više od desetljeća. On je nadahnjujući vođa. Pokazao je nepokolebljivu predanost našoj zajednici, inovaciji i kreativnoj izvrsnosti te mu je duboko stalo do toga da se očuva ono najbolje od Blizzardove kulture“.

Dakako, poduže izjave dali su osobno i Mike Morhaime i J. Allen Brack, zahvaljujući marljivoj ekipi u Blizzardu na dugogodišnjoj suradnji i trudu, kao i izvrsnoj zajednici igrača na njihovoj podršci.

Želim zahvaliti svim talentiranim i marljivim ljudima u Blizzardu na njihovoj predanosti, kreativnosti i strasti. Bila mi je čast voditi ovaj tim. Također, izrazito sam zahvalan Blizzardovoj zajednici igrača na njihovoj konstantnoj podršci“, rekao je Morhaime u srcedrapajućem pismu, te dodao: “Bila mi je čast služiti toj zajednici više od 27 godina, i zahvaljujem vam na toliko godina podrške. Veselim se tome što ću biti član zajednice zajedno s vama. Vidimo se na Battle.netu!“.

O svojem zamjeniku na poziciji predsjednika Morhaime ima samo riječi hvale: “Od sada ću služiti kao savjetnik kompaniji koju volim i obožavam. Moje dužnosti predsjednika Blizzarda preuzet će moj prijatelj, kolega, vjerni savjetnik i dugogodišnji upravitelj World of Warcrafta, J. Allen Brack. On je inspirativan vođa koji je pokazao iznimnu predanost zajednici u svojih 12 godina u kompaniji. Njegovo vodstvo u World of Warcraftu pokazalo je njegovu viziju, kreativnost i predanost kvaliteti, a zajedno s njegovim dev timom pomogao je pružiti nam iskustvo koje je bez presedana u našoj industriji. Izrazito sam sretan zbog J.-a i znam da će Blizzard nastaviti raditi izvrsne igre s njime na čelu“.

J. Allen Brack nije bio ništa manje emocionalan u svojem pismu, zahvaljujući Morhaimeu na ovoj časti i svemu što je učinio za kompaniju Blizzard. “Današnji dan bio je kovitlac emocija. Osjećam duboku zahvalnost Mikeu. Njegov rad na nekim od najboljih igara industrije razlog je zašto sam došao u Blizzard. Bio mi je ne samo inspirativan vođa, već i mudar i strpljiv mentor tijekom moga rada u Blizzardu. I bio je dobar prijatelj” – počeo je svoju izjavu Brack, te dodao: “Pridruživanje timu World of Warcrafta i mojoj omiljenoj kompaniji prije gotovo 13 godina bio je nezamisliv san. Sada, biti izabran da vodim Blizzard u budućnost istovremeno je velika čast i ogromna odgovornost“.

Brack se dotakao i Blizzardove zajednice te obećao kako se predanost, kvaliteta u svemu što rade i odnos sa zajednicom igrača neće mijenjati. Također, za kraj je najavio i još dvije promjene u samoj izvršnoj upravi Blizzarda: Ray Gresko – dugogodišnji veteran Blizzarda koji je prethodno radio na igrama kao što su Overwatch i Diablo 3, od sada postaje direktor razvoja, a uz njega, izvršnom timu pridružuje se i Allen Adham – jedan od osnivača Blizzarda i dosadašnji glavni dizajner World of Warcrafta, koji će uz to nadgledati razvoj nekoliko novih Blizzardovih igara.

Poduže izjave za javnost i pisma sada već bivšeg Blizzardovog predsjednika Morhaimea, kao i njegovog nasljednika Bracka, na ovome linku pročitajte u cijelosti.