Razvojni studio CD Projekt RED potvrdio je putem svojih društvenih mreža kako je rad na jednoj od najiščekivanijih igara godine napokon završen. Da, dobro ste pročitali! Nakon više od osam godina u razvoju, fizičke kopije igre Cyberpunk 2077 napokon odlaze na umnažanje i distribuciju, kako bi bile spremne za slanje kupcima sredinom mjeseca studenog.

 

Je li prošlotjedna afera o crunchu u razvojnom studiju CD Projekt RED direktno utjecala na što brži dovršetak igre ili ne, pitanje je na koje možda nikada nećemo dobiti odgovor. Podsjećamo, prošloga je tjedna s portala Bloomberg stigla informacija da svi zaposlenici CD Projekt REDa sve do izlaska igre moraju raditi šest dana u tjednu uz duge radne dane. I sve to zato što igra još uvijek nije gotova, te zahtijeva dodatno poliranje i ispravke bugova. Sada, svega par dana od tog saznanja, stiže informacija da je rad na igri odjednom gotov. Da se razumijemo, bilo je za očekivati da će, ususret skorašnjem izlasku igre, razvojni studio objaviti da je rad na igri gotov. No, kad se ovako stvari poklope, ne možemo biti barem malo sumnjičavi.

U međuvremenu smo, zahvaljujući forumu Resetera, doznali i kako izgleda printana mapa grada koja se isporučuje uz fizičko izdanje igre. Živost Night Cityja već smo vidjeli u gameplay prikazu iz sredine rujna, a ujedno smo mogli uočiti i koliko je svijet igre zapravo velik. Iako sama mapa ne izgleda golemo, kao npr. ona iz Witchera 3, već je od prije poznato da će svijet biti puno imerzivniji te da će njegov svaki dijelić biti na ovaj ili onaj način iskoristiv.

Cyberpunk 2077 <napokon> će izaći 19. studenog ove godine na PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One i Xbox Series S/X, a svi igrači koji kupe verziju igre za PlayStation 4 ili Xbox One, moći će napraviti besplatnu nadogradnju na verziju za next-gen konzole.

Klikni na fotku i pogledaj kako izgleda printana verzija mape Night Cityja!