Poznati poljski razvojni studio CD Projekt RED jučer nas je (neugodno) iznenadio novom odgodom jedne od najiščekivanijih igara ove godine  – Cyberpunk 2077. Međutim, danas smo od studija dobili odlične vijesti jer je napokon potvrđeno da će svi igrači koji kupe Cyberpunk 2077 za konzolu PlayStation 4 biti u mogućnosti napraviti besplatnu nadogradnju igre na next-gen konzolu PlayStation 5 odmah po izlasku Sonyjeve konzole.

Podsjećamo, u drugoj polovici mjeseca veljače isto je objavljeno za konzolu Xbox One, odnosno next-gen konzolu Xbox Series X, pa tako vlasnici igre na trenutnoj generaciji konzola igru neće morati kupovati dva puta. CD Projekt RED još je 24. veljače u objavi poručio da “igrači nikada ne bi trebali biti prisiljeni kupovati istu igru dva puta ili plaćati nadogradnje”, pa se čini da se doista pokušavaju držati onoga što kažu. Osim točnog datuma izlaska, ali i za to imaju opravdanje jer su nam u par navrata poručili da će igra izaći “kad bude spremna”, a očigledno još nije u potpunosti.

Cyberpunk 2077 izaći će 19. studenog ove godine za PC, PlayStation 4, Xbox One i Google Stadiju, a bit će dostupan i na next-gen konzolama PlayStation 5 i Xbox Series X na kojima će igra dobiti besplatnu nadogradnju kako bi iskoristila puni potencijal konzola.