U današnjoj trećoj po redu epizodi live eventa Night City Wire saznali smo zgodne nove detalje vezane uz igru Cyberpunk 2077.

Prvi dio livestreama velik je naglasak stavio na sami grad Night  City, koji će, prema riječima ekipe iz studija CD Projekt RED, biti zvijezda Cyberpunka  2077 i jedan od glavnih likova. Grad, sudeći po njihovim riječima, ali i novom prikazu gameplaya, djeluje vrlo uvjerljivo i imerzivno, a bit će zaista ogroman i kompleksan.

Saznali smo i da će igrači moći “zaroniti” u grad Night City kao da je stvarno mjesto: studio je izgradnji čitavoga grada pristupio s planom da istraživanje bude uvijek zabavno, kao i samo putovanje od četvrti do četvrti, a svaka četvrt značajno će se razlikovati. Također, kako bi Night City bio što realističniji, studio je detaljno proučavao  geografiju obale Kalifornijestvarne lokacije na kojoj je grad u igri baziran.

Drugi dio livestreama dotaknuo se mnogobrojnih bandi koje su oduvijek dijelom lorea i priče Cyberpunka. Svaka od njih značajno će se razlikovati i boraviti u zasebnom teritoriju grada. Dakako, one također imaju značajnu ulogu u igri, a susretat ćemo ih po gradu, ali i detaljnije  upoznavati rješavajući glavne i sporedne misije.

Nažalost, nećemo se moći pridružiti nijednoj bandi, s obzirom da je protagonist V plaćenik/plaćenica te ćemo se uglavnom držati legendarne grupe plaćenika poznatih kao The Afterlife, ali ćemo zato od bandi uzimati zadatke, glavne i sporedne misije te skupljati i koristiti njihova različita vozila (aute, motore), odjeću i oružja.

Iako su mnoga imena bandi već poznata od prije, kako kroz prethodne vijesti o igri Cyberpunk 2077, tako i kroz dugogodišnji bogati lore originalne tabletop RPG igre Cyberpunk, studio je u drugom novom gameplay videu posebno istaknuo neke od njih, kao što su Maelstrom, Valentinos, 6th Street, Voodoo Boys, Animals, Tyger Claws i Aldecados. Više o bandama u novom videu:

Cyberpunk 2077 izlazi 19. studenog za PC, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5 i Xbox Series X|S.