Sredinom listopada razvojni studio Riot Games najavio je čitav niz igara i spinoffova njihove najpoznatije igre ikada – League of Legends. Jedan od tih spinoffova je i Legends of Runeterra, kartaška igra koja krajem siječnja kreće u otvorenu betu.

Podsjetimo se: Legends of Runeterra bit će kompetitivna online kartaška igra smještena u univerzum League of Legendsa, a u njoj će se pojaviti mnogi likovi koji su igračima od prije poznati iz LoL-a, ali i čitav niz novih likova. Nove karte i likove otključavat ćemo birajući regije i igrajući, a svaki “šampion” ima svoje jedinstvene mehanike. Igra je dosad bila u fazi zatvorene bete, dok će otvorena beta krenuti 24. siječnja u 20h po našem vremenu.

Za razliku od zatvorene beta, u otvorenoj beti napokon će postati dostupni i rangovi koji će sezati od Iron do Master, a valja istaknuti da će svima onima koji su sudjelovali u zatvorenoj beti accountovi i dostignuća sa startanjem otvorene bete biti resetirani

Za kraj još jedna interesantna vijest za sve one kojima se jako žuri: ukoliko se predregistrirate putem službene stranice igre, Legends of Runeterra otvorena beta postat će vam dostupna dan ranije – 23. siječnja.