Gaming industrija službeno je postala bogatija za još jedan novi studio naziva Theorycraft Games, kojega čine iskusni veterani nekih od najvećih studija današnjice. 

Direktor i osnivač studija je Joe Tung, koji je “davno prije” radio za Bungie kao izvršni producent na igrama Halo i Destiny, a sve do sada – prije osnivanja ovog novog studija – radio je u poznatom studiju Riot Games kao izvršni potpredsjednik koji je direktno nadgledao Riotov projekt League of Legends. U njegovom novom pothvatu pridružuje mu se niz drugih veterana i to redom iz razvojnih studija kao što su Blizzard, Bungie i Valve, ali i drugi bivši zaposlenici Riot Gamesa.

Za potrebe pokretanja studija i stjecanja početnog kapitala za rad na svojoj prvoj igri, Theorycraft Games već je osigurao fond od 37.5 milijuna dolara, a iako još nisu službeno najavili svoj prvi projekt, obznanili su da će to biti online multiplayer PvP igra. Uz Tunga, kvalitetu igre osigurat će i drugo iskusno osoblje kao što je šef tehničkog odjela Michael Evans, koji je prethodno radio u Bungieu na igrama Halo 1 i 2, zatim u Blizzardu na igri Overwatch te, posljedično, u Riotu na igri Valorant.

Pridružuje im se i Mike Tipul, bivši kreativni direktor studija Bungie, koji će u novom studiju obnašati ulogu šefa kreative. Tu je i bivši Riotov art direktor Moby Francke koji je radio na Valorantu, a prije toga punih je 11 godina radio za Valve na igrama kao što su Half-life 2, Left 4 Dead 1 i 2, Portal, CS:GO i DOTA 2. Operativni direktor novog studija Theorycraft Games bit će Areeb Pirani, nekadašnji Riotov šef financija zaslužan za cjelokupnu poslovnu strategiju zbog koje je League of Legends postao planetarno popularan i financijski uspješan.

Velika imena i igre uz bogato i dugogodišnje iskustvo. Što reći, osim da od novog studija Theorycraft Games očekujemo velike stvari.