Riot Games – studio koji je postao globalno popularan zbog svoje igre League of Legends, odnosno LoL – slavi 10 godina postojanja te velike uspješnice koju igraju milijuni igrača širom svijeta. U čast tome odlučili su u javnost izaći s čitavim nizom objava vezanih uz nekoliko različtih spin-offova LoL-a i nekim drugim neočekivanim projektima i igrama na kojima su dosad potajno radili.

League of Legends: Wild Rift

Wild Rift je upravo naziv za novu konzolašku i mobilnu verziju igre League of Legends, pomoću koje Riot Games širi MOBA žanr na nove platforme. Studio ističe da ovo neće biti samo port PC verzije igre, već Wild Rift grade od samih temelja i to direktno za konzole i mobitele.

Igra će imati poznati kompetitivni 5v5 gameplay, ali s potpuno novim komponentama, uz mečeve u trajanju od 15 do 18 minuta i intuitivne twin-stick kontrole te potpuno novu mapu. Igra će kasnije tijekom ove godine krenuti u limitiranu alfu, a potom i betu, a puni izlazak igre planiran je za kraj 2020. godine. Za novosti o otvorenoj beti možete se prijaviti putem službene stranice igre, a u nastavku pogledati najavni video za League of Legends: Wild Rift.

Teamfight Tactics Mobile

Da se Riot Games od sada snažno fokusira na mobilne uređaje govori i činjenica o najavi igre Teamfight Tactics Mobile. Bit će to Riotova verzija već postojećeg League of Legends Auto Chess moda zvanog Teamfight Tactics, koji sada dobiva svoju mobilnu verziju za iOS i Android. Iz Riota ističu kako će mobilna verzija imati potpunu podršku za cross-platform igranje s PC verzijom.

Tijekom prosinca ove godine igra će biti dostupna za igranje kroz nekoliko različitih beta testiranja, a puni izlazak planiran je za početak 2020. godine. Više o tome, kao i o hrpi novosti za “standardnu” PC verziju moda Teamfight Tactics saznajte u videu u nastavku.

Taktički FPS kodnog imena Project A

Idemo sada na nešto “potpuno” drugačije. Naime, uz niz projekata i spin-offova donekle vezanih uz svijet igre League of Legends, iz studija Riot Games najavili su i potpuno novu taktičku pucačinu iz prvog lica koja zasad još nema ime, već ju oslovljavaju kao “Project A“.

Čim pogledate najavni video za ovu igru, bit će vam jasno da Riot cilja na kombinaciju igara kao što su Counter Strike i Overwatch, uz njihov prepoznatljivi “cartoony” vizualni stil kojim se proslavio League of Legends. Project A će u osnovi biti baziran na različitim likovima i herojima, uz izrazito precizne kontrole napucavanja.

Bacanje magije + stvaranje barijera + bacanje noževa + napeto FPS napucavanje

Radnja će se odvijati na Zemlji u bliskoj budućnosti, kojom ćemo kročiti kroz niz različitih borbenih mapa, a iz studija ističu da nas očekuje čitav niz likova, od kojih svaki ima vlastite jedinstvene sposobnosti koje je potrebno vješto kombinirati s raznim vrstama oružja. Ne bježe od činjenice da je ovo njihov pristup kompetitivnim pucačinama, a mi bismo dodali da vješto i svjesno posuđuju iz gore spomenutih igara (Overwatch, Counter Strike), što se vidi iz svakog kadra kratko prikazanog gameplaya.

Također, Riotovci ističu da ovu igru žele podržavati godinama, a igrače planiraju zadržati tako što će u žanr taktičkih online pucačina unijeti još kreativnosti i stila. U svakom slučaju, kada će točno igra izaći, još uvijek nije poznato te nas više novosti o Projectu A očekuje tijekom 2020. godine.

Ostale najave novih LoL spin-off igara

Povrh gore navedene tri igre koje je Riot Games najavio, tu su još četiri igre o kojima se zasada ne zna puno, ali svakako će zainteresirati mnoge i ponuditi nekoliko sasvim različitih žanrova.

Project F – online dungeon crawler RPG u stilu Diabla

Iako o ovoj igri ne znamo apsolutno ništa niti smo imali mogućnost vidjeti više od nekoliko sekundi gameplaya, zasad znamo da će igra kodnog imena “Project F” biti svojevrsni multiplayer dungeon crawler akcijski RPG generalno u stilu Diabla i s poznatim “click to move” kontrolama. Vizualno, u usporedbi s Diablom, Project F je puno svjetliji i šareniji (što odgovara svijetu League of Legendsa), a imat ćemo mogućnost istraživati svijet Runeterre sa svojim prijateljima.

Project L – borilačka igra u svijetu LoL-a

Da, dobro ste pročitali, League of Legends dobiva svoju borilačku igru u stilu Street Fightera, Mortal Kombata, Tekkena i sličnih igara. O njoj zasad ne znamo gotovo ništa, kao ni pravo ime (izuzev naziva Project L), a kratki isječci pokazuju sivu pozadinu jako rane verzije igre uz nekoliko različitih dostupnih likova, kao što su Jinx, Katarina, Darius i Ahri. Ukratko, Riot obećava da će ova igra prikazati heroje Runeterre u novom svijetlu. Na igri direktno radi studio Radiant Entertainment koji je poznat po borilačkoj igri Rising Thunder i kojega je Riot Games kupio još 2016. godine, a više informacija o Projectu L očekuje nas iduće godine.

Kratke isječke iz igara Project F i Project L možete vidjeti u Riotovom novom videu u nastavku:

Legends of Runeterra – kartaška igra

Legends of Runeterra je Riotov ulet u svijet online kartaških igara. Bit će to kompetitivna igra smještena u univerzum League of Legendsa, a u njoj će se pojaviti mnogi likovi koji su igračima od prije poznati iz LoL-a, ali i čitav niz novih likova. Nove karte i likove otključavat ćemo birajući regije i igrajući, a svaki “šampion” ima svoje jedinstvene mehanike. Za igranje zatvorene bete možete se registrirati već sada putem službene stranice, a u nastavku pogledajte detaljni petominutni trailer koji će vas upoznati s igrom Legends of Runeterra.

 

League of Legends Esports Manager

Posljednja u nizu od sedam najavljenih Riotovih igara je poprilično specifična, a bit će to doslovni Esports Manager u stilu već postojećih sportskih management simova kao što je poznati Football Manager, ali ovoga puta vezan direktno uz League of Legends. U ovoj igri preuzet ćemo ulogu menadžera tima te graditi i usavršavati svoj League of Legends profesionalni tim, kupovati igrače i povesti ih na LoL Svjetsko prvenstvo, a kao i s većinom novonajavljenih Riotovih igara, League of Legends Esports Manager na tržištu se očekuje tijekom 2020. godine.

LoL Esports Manager