Stratešku akcijsku igru John Wick Hex, vezanu uz planetarno popularni filmski akcijski serijal s glavnim glumcem Keanuom Reevesom, na tržište nam je prošle godine donio nezavisni studio Bithell Games (Thomas Was Alone). Igra je prvotno izašla u listopadu 2019. za PC platformu Epic Games Store, a u svibnju 2020. godine stigla je i na PlayStation 4. Ovoga prosinca igra napokon dolazi i na Steam te konzole Xbox One i Nintendo Switch.

Iako je osnovana na filmskom serijalu, John Wick Hex donosi novu originalnu priču protagonista Johna Wicka, osnovanu na filmskom univerzumu. Igra je stvorena u bliskoj suradnji s kreativnim timovima koji su napravili filmove, a radi se o spoju koreografirane strateške borbe i šaha. Igrači moraju donositi brze odluke i pomno odabrati svaku akciju i napad, istovremeno odmah uzimajući u obzir cijenu i posljedice svakog poteza.

John Wick Hex na Steam, Xbox One i Nintendo Switch stiže 4. prosinca, a osim što će biti dostupna digitalno, konzolaška izdanja za Xbox One i Switch moći će se kupiti i fizički. Igru je na Steamu od sada napokon moguće dodati na wishlistu putem ovoga linka, a uz najavu konačnog dolaska na Steam, XOne i Switch, objavljen je i novi trailer: