Fallout: New California bio je čak sedam godina u izradi, a danas je napokon ugledao svijetlo dana, a dostupan je pod imenom Beta v201.

Ovaj mod započeo je kao Project Brazil u razvojnom studiju Radian-Helix Media, a najzaslužniji za njegovo oživotvorenje su Rick Hukkanen – glavni programer na igri i Brandan Lee koji je voditelj projekta.

Iako je tehnički u potpunosti gotov, Fallout: New California je i dalje u beta fazi, a razlog tome je što studio želi da što više ljudi skine igru, isproba ju te da im jave bugove i glitcheve na koje će eventualno naići.

U ovom modu, igrači će moći odigrati potpuno novu priču u univerzumu Fallouta, točnije pratit će priču posvojenog člana Vaulta 18. Igrači će moći proputovati cijelu novu državu imena Cajon Pass koja se nalazi u pokrajini Wastelanda koja se zove New California. Ovaj mod nadodat će hrpetinu sati novog sadržaja i gameplaya te potpuno realiziranu kampanju.

Fallout: New California smješten je u 2260. godinu tijekom rata NCR-a i Enclavea, nakon radnje Fallouta 2 i u događaje koji će inspirirati radnju Fallouta 3 i Fallout: New Vegasa.

Upute za instalaciju moda, preporuke za instalaciju ostalih modova, popis nekompatibilnih modova i odgovori na bilo koja druga pitanja koja možete imati možete pronaći na službenoj New California stranici.