The Outer Worlds – novi očekivani singleplayer SF RPG poznatog razvojnog studija Obsidian Entertainment (Fallout: New Vegas, Neverwinter Nights 2, South Park: The Stick of Truth, Pillars of Eternity, Tyranny i mnoge druge) dosad je bio planiran za PC, PlayStation 4 i Xbox One, a prema upravo objavljenoj novoj informaciji dolazi i na Nintendo Switch.

Vijest je to koja je podijeljena putem službenog twitter profila Nintendo of America, a uz tweet je stigao i novi video u kojemu vlasnike Switcha viši producent igre Matthew Singh pobliže upoznaje s igrom The Outer Worlds. Naravno, predlažemo da video pogledate i ako nemate Nintendo Switch, jer video generalno donosi korisne informacije o igri te nas podsjeća što nas sve u njoj čeka – pravo RPG iskustvo na kakvo smo navikli od studija Obsidian Entertainment.

Ukoliko dosada nekim čudom niste čuli za The Outer Worlds, radi se o svemirskoj istraživačkoj RPG igri s velikim otvorenim svijetom uz prizvuk crnog humora, a mnogi ju, zbog specifičnog ali donekle prepoznatljivog vizualnog stila svojstvenog studiju Obsidian, od milja zovu svemirski Fallout: New Vegas. No, u igri nemojte očekivati binarne moralne izbore i podjelu na dobro i loše. Veliki naglasak bit će na priči i odlukama igrača, koje će biti na spektru moralnog sivila, a sve što napravimo i sve odluke koje donesemo imat će nekakav pozitivni i istovremeno negativni učinak na svijet igre.

U sklopu sajma E3 2019, koji se održao u lipnju ove godine, dobili smo novi trailer i konačno smo saznali datum izlaska igre. Tako znamo da The Outer Worlds izlazi 25. listopada 2019. za PC, PlayStation 4 i Xbox One, a upravo najavljena verzija za Nintendo Switch izaći će ipak nešto kasnije, iako u ovom trenutku još nije objavljen točan datum kada.