“Svemirski Fallout: New Vegas”, kako ga mnogi zovu od milja, punim imenom The Outer Worlds novi je singleplayer znanstveno-fantastični RPG poznatog razvojnog studija Obsidian Entertainment, a studio nas je danas odlučio počastiti videom koji nam prikazuje čak 20 minuta čistog gameplaya kojega su prethodno mogli vidjeti isključivo novinari iza zatvorenih vrata ekskluzivno na sajmu E3 2019.

Ukoliko dosad niste bili sigurni zašto ovu igru popularno zovu “svemirski Fallout: New Vegas” (osim činjenice da je upravo Obsidian napravio New Vegas), ovaj novi gameplay video konačno će vam odgovoriti na to, pa i na još neka goruća pitanja. Primjerice, The Outer Worlds također u borbi ima taktički sustav sličan Falloutovom VATS-u, no ovdje se zove Tactical Time Dilation. Sustav je vezan uz samu priču glavnog lika, a ukratko, usporavat će vrijeme pri pucanju te vam prilikom usmjeravanja pogleda na neprijatelje omogućiti da vidite skrivene detalje o njima, nanesete više štete i sl.

Generalno, sami pregled igre u ovom novom Obsidianovom videu odvija se na opasnoj planeti Monarch u gradu Fallbrook. Kako nam u videu objašnjava viši dizajner Brian Heins, Fallbrook je utočište ilegalnih aktivnosti i u njemu vlada bezakonje. Različite kriminalne i poduzetničke frakcije koegzistiraju u gradu i na planeti, a osim njih, tu su i čudovišta koja ćemo susretati putem u divljini.

Slično Falloutu, i ovdje nas očekuju kompanjoni koji će nam pomagati, istraživati svijet igre s nama i komentirati ključne situacije i odluke

Sami gameplay vodi nas kroz jednu od glavnih misija kakve nas u izobilju čekaju u igri The Outer Worlds. Kroz tu glavnu misiju u videu možemo vidjeti koliko se zapravo igra oslanja na odabire samog igrača te kako igra i njezini likovi reagiraju na vas. “Praktički vam dajemo alat da igrate igru onako kako želite“, navodi Heins u videu. Naravno, očekuju nas različite opcije dijaloga (zastrašivanje, šarmiranje, laganje itd.), ali i različiti pristupi situacijama pri borbenim okršajima.

Dakako, imat ćemo na raspogalanju čitav niz oružja i hrpetine prilagodbi. Stoga, odluke igrača neće se oslanjati samo na dijaloge, već na ono kako ćete customizirati svoje alate i oružja kroz nadogradnju skillova, perkova i opreme. Kojoj frakciji ćete se prikloniti, kome ćete učiniti uslugu, a koga iznevjeriti? Ovakve i još teže odluke očekuju nas u igri The Outer Worlds, koja će biti bogata moralnim sivilom i teškim odlukama. Kako sve to izgleda, uz solidnu količinu informacija o samoj priči i svijetu igre, saznajte u novom dvadesetominutnom E3 gameplay demou.

Podsjećamo, The Outer Worlds izlazi 25. listopada 2019. za PC, PlayStation 4 i Xbox One, a kasnije i za Nintendo Switch.