Posljednja igra koju je Codemasters izbacio na tržište kao samostalna kompanija je novi DiRT 5, koji je izašao prije samo četiri dana, jer danas je obznanjeno da je veliki izdavač Take-Two Interactive kupio Codemasters i to za mrvicu manje od milijardu dolara.

Take-Two Interactive već je od prije vlasnik razvojnih studija kao što su Rockstar Games i 2K Games, a time posjeduje i igre i serijale kao što su BioShock, GTA, Red Dead Redemption, Max Payne, NBA 2K, Borderlands te mnoge druge. 

Ovom kupnjom Codemastersa, koja će biti finalizirana u prvom kvartalu 2021. godine (i teži 994 milijuna dolara), Take-Two Interactive automatski postaje i krovni vlasnik svih prethodnih Codemastersovih serijala trkaćih igara kao što su TOCA, Grid, DiRT i Colin McRae Rally. Također, s obzirom na to da je Codemasters u studenom prošle godine kupio Slightly Mad Studios (Project CARS, Need for Speed: Shift i druge), Take-Two sada postaje vlasnik i tih igara.

Nije ovo jedina nova vijest vezana uz Take-Two Interactive, koji je prije nekoliko dana imao sastanak s investitorima u sklopu svog novog financijskog izvještaja, pa smo tako jučer prenijeli kako ta kompanija smatra da pretplatnički servisi kao što su Xbox Game Pass i EA Play nisu budućnost distribucije videoigara. Više o tome na ovome linku.