Rod Fergusson, glavni čovjek razvojnog studija The Coalition napušta studio kako bi se pridružio Blizzard Entertainmentu gdje će voditi serijal Diablo. Vijest je to koja je poprilično odjeknula u gaming svijetu, pogotovo zato što je Fergusson radio na svim važnim igrama Gears of War serijala.

Objavom na Twitteru Fergusson se zahvalio studiju The Coalition i Xboxu, a iako je na serijalu Gears of War radio preko 15 godina, drži da je vrijeme za nove avanture. Rod Fergusson svoj poslovni uspjeh započeo je 1995. godine u Microsoftu, gdje je radio punih 9 godina, nakon čega 2005. prelazi u Epic Games s kojim započinje Gears of War serijal, te potom 2012. godine u Irrational Games u kojem se zadržao svega godinu dana, ali je pomogao završiti Bioshock Infinite. Nakon toga, 2014. godine odlazi u studio The Coalition s kojim izbacuje Gears of War 4 i Gears 5.

Fergusson se Blizzardu pridružuje u vrlo nezgodan trenutak, s obzirom da se Blizzard bori s iznimno lošim ocjenama i kritikama igrača na račun igre Warcraft III: Reforged.