Johanna Faries nova je šefica Blizzard Entertainmenta, otkrio je Blizzard na svojim službenim stranicama. Prije funkcije predsjednice jednog od najpoznatijih proizvođača i izdavača igara na svijetu, Faries je svoj posao gotovo tri godine obavljala u Activisionu kao generalna menadžerica za franšizu Call of Duty.

Faries na čelo tvrtke dolazi nakon nedavnog odlaska Mikea Ybarre i njezin mandat označit će prvog novog čelnika Blizzarda nakon multimilijunske Microsoftove akvizicije.

U mailu zaposlenicima Blizzarda, Faries je priznala da bi njezina nova uloga u Blizzardu mogla izazvatiniz reakcija, pitanja pa čak i zabrinutosti“.

Razgovarala sam o tome s čelnim timom Blizzarda i ulazim u ovu ulogu s osjetljivošću na tu dinamiku i dubokim poštovanjem prema Blizzardu, dok počinjemo istraživati podizanje naših svemira na još veće visine“, istaknula je.

Odluka Microsofta koji je ovog mjeseca otpustio oko 1900 radnika u odjeljenjima za Xbox i Blizzard zasigurno će se odraziti na poslovanje Blizzarda i bit će zanimljivo gledati kako će se Faries snaći u novonastaloj, nezavidnoj atmosferi.