Kada smo davne 2002. godine zaigrali Warcraft III: Reign of Chaos, nismo ni slutili da će nam jednoga dana remastered verzija donijeti poprilične glavobolje. Iako je Warcraft III: Reforged najavljivan kao poboljšana verzija originala, vjerni fanovi su na kraju ostali poprilično razočarani.

Warcraft III: Reforged izašao je prije nepunih tjedan dana, tj. 28. siječnja, a već je postao najomraženija igra prema korisničkim ocjenama na Metacriticu. Igru je u trenutku pisanja ovog teksta ocijenilo oko 22100 ljudi, a prosječna ocjena je 0.5, pa se tako Warcraft III: Reforged popeo na prvo mjesto najgore ocijenjenih igara na tom portalu, nadmašivši pritom prijašnju najgore ocijenjenu igru Day One: Garry’s Incident s ocjenom 0.7.

Iako je riječ o ocjenama od strane igrača, moramo uzeti u obzir da je igra rađena upravo za njih, a ne za recenzente čije bi ocjene mogle poprilično varirati. Igračima se ne sviđa što je igra “…potpuno drugačija od one koju smo imali prilike vidjeti na BlizzConu 2018”, činjenice da je “…odrađeno tek pola posla da se uzme novac”, a igrači spominju i gomilu bugova. Najgore od svega je to što je Blizzard prisilio vlasnike originalne igre na ažuriranje koje nisu htjeli, pa tako sada igra nosi 30GB instalacijskih datoteka, naspram originalnih 2GB.

“Dobre vijesti”, ako ih uopće tako možemo nazvati, vezane su za povrat novca koji je omogućen svim kupcima novog/starog Warcrafta. Ako ste među (ne)sretnicima koji nisu zadovoljni naslovom, kliknite ovdje i zatražite povrat.