Iako je Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2, paket kompletnih remastera originalne dvije igre legendarnog skejterskog serijala, izašao na tržište za PC, PS4 i XOne u rujnu prošle godine (te prije dva mjeseca za PS5 i XSX), još uvijek ga igramo i prisjećamo se dobrih starih dana. No, čini se da Activision potajno radi i na nastavku ili možda na još jednom remasteru serijala THPS.

Hoće li to biti sasvim nova igra ili potencijalni remaster, pa nas uskoro očekuje i Tony Hawk’s Pro Skater 3 + 4, ostaje za vidjeti, ukoliko je uopće istina. No, glasine i vijest o potencijalnom postojanju nove igre ovoga puta procurio je Jess Margera, mnogima poznat kao brat skatera i posrnule Jackass zvijezde Bama Margere te bubnjar kultnog skate punk/post-grunge benda CKY.

Gostujući u podcastu Behind Closed Doors, Jess, čiji je bend davne 2001. godine već i gostovao u igri Tony Hawk’s Pro Skater 3 s legendarnom pjesmom 96 Quite Bitter Beings, razgovarao je u podcastu o načinima na koje bendovi danas preživljavaju, zbog čega je iznimno bitno pokušati ugovoriti licence na sve strane kako bi zaradili novac, bilo da je to kroz reklame, pa čak i kroz videoigre. Voditelj podcasta tada ga je podsjetio na gostovanje u igri THPS 3.

Da, a vjerujem da radimo i na novoj [igri THPS] koja također izlazi“, odgovorio je Margera, te nam pritom dao do znanja da se nije zabunio, te da je svjestan da je THPS 1 + 2 već izašao i da je savršeno upućen u svijet videoigara, jer je sa sinom na PlayStationu 5 već igrao nove remastere. Ovo je zasada prvi glas da Activision radi na nečemu novome u serijalu Tony Hawk’s Pro Skater. 

Cijela situacija čudna je i zbog toga što je Vicarious Visions (studio zaslužan za remaster THPS 1+2) od siječnja ove godine postao dio studija Blizzard te od veljače službeno znamo da rade na remakeu Diablo II: Resurrected.

No, Activision je ogromna kompanija pa, iako mnogi njegovi studiji rade na serijalu Call of Duty, moguće je da postoji tim posvećen Tony Hawku. No, zasada su sve vijesti o novom Tonyju u sferi glasina, te ostaje vidjeti hoće li se ono što je rekao kultni bubnjar Jess Margera – pokazati istinitim ili ne.