Potencijalno jedna od najlošije čuvanih tajni postala je istina: nakon što je jučer dopodne na internet procurila i posljednja glasina, Blizzard je sinoć na ovogodišnjem digitalnom izdanju eventa BlizzCon službeno najavio Diablo II: Resurrected, kompletni HD remaster legendarne igre koja će tijekom 2021. godine doći na PC i konzole.

Obistinile su se tako glasine o kojima smo posljednji puta pisali ranije tijekom siječnja ove godine: na remasteru s Blizzardom radi studio Vicarious Visions, koji se u posljednje vrijeme proslavio remasterima Tony Hawk’s Pro Skater 1+2 i Crash Bandicoot: N.Sane Trilogy. Remaster Diabla II donosi original s novom 3D grafikom.

Novost je da će Resurrected u jedan paket staviti Diablo II i njegovu ekspanziju Lord of Destruction, a u kontekstu vizualnih poboljšanja, donosi dinamičko osvjetljenje, poboljšane nove animacije i efekte u 4K rezoluciji. Glazba i zvuk igre također su remasterirani i podržavat će Dolby 7.1 surround, a igrači će moći birati žele li igrati u modu s novim vizualima ili se pritiskom gumba prebaciti na klasični originalni izgled igre.

Također, igra će imati i kompletnu podršku za cross-play i cross-progresiju, a moći će se igrati kooperativno online te će podržavati do osam igrača, no neće biti moguće igrati u couch co-opu. Kako će to funkcionirati, moći ćemo saznati uskoro, jer Blizzard je najavio da uskoro kreće i tehničko alpha testiranje za koje će se igrači moći prijaviti putem službene stranice igre.

Diablo II: Resurrected izlazi nekad tijekom 2021. godine za PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S i Nintendo Switch, a najavni trailer prenosimo iznad u ovome članku.