Razvojni studio Vicarious Visions ima poprilično dugu povijest u industriji videoigara. Svoju prvu igru objavili su 1996. godine, a zanat su ispekli izradom handheld izdanja brojnih poznatih igara (serijal Tony Hawk’s Pro Skater za Game Boy Advance i Nintendo DS, Guitar Hero za DS i Wii) te kroz hrpu portova za Xbox (čitavi serijal Spider-Man, Star Wars Jedi Knight II: Jedi Outcast, Doom 3 i druge), ali i kroz brojne remastere, remakeove i PC izdanja igara. Posljednjih godina gaming svijet su oduševljavali remasterima Crash Bandicoot: N.Sane Trilogy i Tony Hawk’s Pro Skater 1+2.

Iako ih je još 2005. godine kupio Activision Blizzard, sve do sada funkcionirali su kao njihova zasebna podružnica, no od jučer Vicarious Visions više ne postoji kao studio, već je spojen u Blizzard Entertainment. Kako prenosi portal GamesIndustry.biz, to spajanje znači da će kompletno osoblje od 200 zaposlenika nekadašnjeg Vicarious Visionsa od sada pa nadalje “u potpunosti biti posvećeno postojećim Blizzardovim igrama i inicijativama“. Drugim riječima, nema više remastera i remakeova legendarnih PlayStation ekskluziva i drugih igara koje nisu dio samog studija Blizzard.

Uz te informacije, poznati gaming novinar Jason Schreier u novom izvještaju za portal Bloomberg prenosi kako je poznato i da veliki dio tima nekadašnjeg Vicarious Visionsa u Blizzardu sada radi na Diablo II Remakeu. Navodno na serijalu Diablo s Blizzardom zapravo rade još od prošle godine, a remake bi trebao nositi naziv Diablo II: Resurrected. Podsjećamo, još u svibnju prošle godine prenijeli smo vijest o šuškanjima da Blizzard radi na Diablo II remasteru, a već se tada pričalo da na njemu surađuje Vicarious Visions