Hogwarts: A Dark Legacy će biti pravi punokrvni RPG s mračnom tematikom, hrpom customizacije, bogatom pričom i kompleksnim mehanikama

Još od proljeća 2017. godine šuška se da izdavač Warner Bros. i poznati razvojni studio Avalanche Software (serijal Mortal Kombat, Toy Story 3, serijal Disney Infinity i brojne druge igre po Disneyjevim predlošcima) rade na nenajavljenoj RPG igri Harry Potter. Potom smo u listopadu 2018. godine pisali kako je na internet putem reddita procurila gameplay snimka te igre (koja je sada već odavno uklonjena), uključujući i detalje o njezinom opisu, radnji i određenim značajkama, a jučer se pojavio čitav niz novih glasina i hrpa informacija o tom Harry Potter RPG-u.

Nove informacije opet dolaze putem reddita. Na njemu se oglasio korisnik notexpectedbut, koji tvrdi da radi u marketinškom odjelu Warner Bros. Entertainmenta te da zato iz pouzdanih izvora zna kako se WB Entertainment sprema ove godine najaviti igru, koja ni neće nositi riječi “Harry Potter” u imenu, već će se zvati Hogwarts: A Dark Legacy. Prema njegovim riječima, bit će to sasvim drugačija Harry Potter igra i to pravi detaljni RPG s podosta mračnom tematikom. Igra neće biti za djecu, već za fanove koji su kao klinci pročitali knjige i sada su stariji, stoga pretpostavlja da će igra imati “M” rating (engl. Mature) zbog nasilja i mračnih tema.

Radnja igre Hogwarts: A Dark Legacy navodno će se odvijati nakon serijala knjiga Harry Potter i to čak i nakon što su Harryjeva djeca završila školu Hogwarts. Glavni negativac igre neće biti Voldemort, ali svejedno će biti opasni mračni čarobnjak koji je nekada bio Death Eater (hrv. smrtonoša) te je služio Voldemorta. notexpectedbut ističe i da će biti više različitih glavnih neprijatelja te da se očekuje više nastavaka.

RPG ELEMENTI I CUSTOMIZACIJA

Što se tiče tipičnih RPG elemenata, očekuje nas bogata i detaljna customizacija igrivog lika te ćemo birati želimo li igrati kao muško ili žensko. Bit ćemo student pete godine u Hogwartsu, koji/a se prebacio/la iz neke druge čarobnjačke škole. Birat ćemo podrijetlo našeg lika, odnosno hoće li biti bezjak, mješanac ili “čistokrvni” čarobnjak, a podrijetlo koje odaberemo direktno će utjecati na questove i misije, kao i nuditi određene jedinstvene grane dijaloga. Radnja igre provest će nas sve do kraja škole, a potom i kroz našu prvu godinu zaposlenja na poziciji aurora (u univerzumu Harryja Pottera, aurori su članovi elitnog odreda u Odjelu magičnog pravosuđa u Ministarstvu magije koji pronalaze i hvataju crne magove i Voldemortove smrtonoše).

Na osnovu naše kreacije lika bit ćemo dodijeljeni i specifičnoj kući u Howartsu, a svaka od četiri kuće ima i jedinstvene questove, no što god odaberemo i dobijemo, nećemo moći igrati kao zlikovac. To, pak, ne znači da da će sve naše odluke biti dobre, već će igra imati i sustav morala te ćemo donositi velike odluke u određenim momentima igre, na osnovu kojih ćemo utjecati i na smrt određenih likova. Također, na RPG elemente nadovezuje se i jako detaljni skill tree, koji donosi pet različitih grana, razne magične sposobnosti na koje se možemo fokusirati, kao i perkove i otključavanje vještina kao što je kontroliranje čudovišta i sl.

BORBA, ISTRAŽIVANJE

Navodno nas očekuju i teške moralne odluke, kompleksna borba i nova verzija poznatog Nemesis sustava iz igre Shadow of Mordor

Poznate su i informacije o borbi, koja će u početku biti sporog tempa, ali će s vremenom i otključavanjem sposobnosti postati jako interesantna i suluda. Spominje se fluidna borba u kojoj su bitne stavke tajming i taktiziranje. Borit ćemo se protiv čudovišta i drugih čarobnjaka, a postoji i sustav dvoboja s rivalima. Posebice je uzbudljiva glasina da igra donosi i novu verziju slavnog Nemesis sustava iz Warner Brosovih igara Middle-earth: Shadow of Mordor i Shadow of War te će generirati jedinstvene neprijatelje za svakog igrača i svaki novi prelazak. Glavni negativac tako će biti nasumično generiran iz tog sustava i jedinstven svakom igraču, a moći ćemo ga poraziti, ubiti ili ga učiniti našim saveznikom, što će ovisiti o našim odlukama tijekom igre.

Također, bit će tu i jako puno istraživanja svijeta, a igra donosi četiri razlićita hub područja s nizom NPC likova, interakcija, tajni i misija (leaker spominje Hogwarts, selo Hogsmead i samo Ministarstvo magije kao zasad tri poznate lokacije). Aurorske misije navodno su inspirirane poznatom Rockstarovom detektivskom igrom LA Noire, a postojat će i mogućnosti za razne romanse, pa ćemo se tako moći i oženiti/udati, ali i imati niz kompanjona koji će nam pomagati na questovima i misijama (klasični RPG party?).

Uz sve to, leaker ističe  i da će se tijekom igre pojaviti i više različitih poznatih likova iz knjiga Harry Potter, uključujući i samog Harryja, ali o tome se zasada ne zna gotovo ništa konkretnije. Ono što leaker tvrdi da je gotovo sigurno je da bi igra Hogwarts: A Dark Legacy prije ovoga kolovoza trebala dobiti premijerni trailer i najavu, a potom i gameplay trailer te da bi na tržište trebala izaći negdje oko lipnja 2021. godine.

Još više informacija (uključujući i par detalja o bonus modovima i navodno izrazito detaljno napravljenim mini igrama kao što su metloboj i kartaška igra slična Gwentu iz Witchera) pročitajte u detaljnom postu na redditu, no upozoravamo da sve ove informacije valja uzeti s dozom opreza.