Prema određenim šuškanjima još od proljeća prošle godine, Warner Bros. u suradnji s developerima Avalanche Software – poznatima po nekoliko Mortal Kombat igara i Disney Infinity serijalu – navodno radi na nenajavljenoj Harry Potter RPG igri, a danas je putem reddita procurila snimka upravo takve igre. Je li to baš taj Harry Potter RPG o kojemu se šuškalo prošle godine?

Razlog zbog kojega se sumnja na Warner Bros. je niz oglasa za posao koje je izdavač postavio prošle godine i uz njih je bilo vezano ime studija Avalanche Software. Spomenuti oglasi dali su još tada naslutiti da se radi upravo o RPG-u smještenom u svijetu Harryja Pottera.

Video koji je danas osvanuo na redditu sniman je, čini se, mobitelom, a vlasnik mobitela s ekrana je snimio poprilično ispolirani gameplay trailer Harry Potter igre od koje dosad definitivno još nikad nismo vidjeli ništa.

U trajanju od jedne minute, trailer jasno daje do znanja da se radi o RPG igri, jer u samome početku možemo vidjeti detaljnu kreaciju vlastitoga lika (muško i žensko) i preko nekoliko kadrova u Hogwartsu – najpoznatijoj čarobnjačkoj školi.

Trailer također prikazuje različite čarolije koje ćemo obavljati uz pomoć čarobnog štapića, kuhanje napitaka, potom i različite predivne okoline, čudovišta, gobline i trolove koje ćemo susretati i protiv njih se boriti eksplozivnim čarolijama, kao i čarobnjačke dvoboje, a sve to u klasičnoj RPG perspektivi iz trećega lica.

Iako je snimano mobitelom, da se zaključiti kako sama igra vizualno izgleda zaista dobro, a sudeći po izgledu, usudili bismo se reći da nas pomalo podsjeća na Dragon Age: Inquisition, ali u Harry Potter svijetu, što zapravo ne zvuči nimalo loše.

Dakako, trailer prati i poznata fantastična glazba i neizostavna tema Harryja Pottera, a da sve bude još bolje i nevjerojatnije, post na redditu dolazi i s detaljnim opisom igre, koji niže prenosimo u cijelosti, slobodno preveden na hrvatski:

Smještena u čarobnjački svijet 19. stoljeća (1800-te), ova open-world akcijska RPG igra iz trećeg lica fokusira se na vašeg lika s jedinstvenim sposobnostima, koji je dobio zakašnjelu prihvatnicu u Školu vještičarenja i čarobnjaštva u Hogwartsu. Vi ste novopridošli petogodišnji student Hogwartsa, koji ima skriveni dar za magiju i jedinstvenu sposobnost pronalaska i identificiranja ostataka drevne moći.

 

Po vašem dolasku, čudni događaji odvijaju se u Zabranjenoj Šumi, a nevolja se kuha unutar zidina dvorca. Zajedno s profesorom Elezarom Figom, krenut ćete na put kroz neke poznate i nepoznate lokacije i rasvijetliti istinu iza misterioznih događaja.

 

Na svome putu stvarat ćete napitke, svladavati nove čarolije i otkrivati fantastične zvijeri. Borit ćete se protiv Mračnih čarobnjaka, goblina i drugih nadnaravnih neprijatelja te otkriti istinu o svojoj sudbini – sudbina čarobnjačkog svijeta leži u vašim rukama“.

Također, ispod opisa igre navedene su i određene značajke, prema kojima ćemo moći birati između osam različitih tipova čarobnjaka, iskustiti Hogwarts, otkrivati razne tajne, ali i potpuno novi sustav magije koji će nuditi brojne kombinacije čarolija.

Obećano je i po prvi puta slobodno istraživanje čarobnjačkoga svijeta, što nam nalaže da se radi o open-world igri, a moći ćemo i birati svoju kuću u Hogwartsu, te odlučiti hoćemo li biti dobri ili loši, što implicira svojevrsni moralni sustav, a sama priča navodno će biti odvojena od knjiga i filmova.

Ne znamo za vas, ali nama ovo zvuči savršeno, te jedva čekamo da se Warner Bros. službeno oglasi o ovoj novoj Harry Potter RPG igri, barem kako bismo saznali je li ovo uopće njihov dosad nenajavljeni Harry Potter projekt ili netko drugi stoji iza igre te hoćemo li ju ikada doista i zaigrati ili je ovo samo nečija neslana šala.

Dotada, u nastavku OBAVEZNO pogledajte mobitelom snimljeni gameplay trailer koji je danas procurio na redditu: