Nakon relativno neuspješnog posljednjeg izdanja serijala Ghost Recon, poznatog pod imenom Breakpoint, Ubisoft je očito došao do “točke pucanja” te je odlučio promijeniti ploču i svoj dugogodišnji serijal prebaciti u vode battle royalea. Tako su sinoć najavili free-to-play taktičku pucačinu Tom Clancy’s Ghost Recon Frontline, koja bi nam trebala dostaviti sve ono po čemu je taj serijal poznat – taktiziranje u timovima, ogromne mape, korištenje modernog naoružanja, nadmudrivanje neprijatelja u strateškom gameplayu i sl, a sve to u besplatnom obliku.

Na igri koja stiže na 20. godišnjicu serijala radi Ubisoftova podružnica u Rumunjskoj, odnosno njihov drugi najveći studio – Ubisoft Bucharest, poznat po radu na igrama Tom Clancy’s HAWX i Tom Clancy’s Ghost Recon: Future Soldier. Frontline će podržavati nekoliko multiplayer modova od kojih bi najznačajniji mogao biti upravo onaj za 100 igrača koji će se boriti u timovima od troje, hrvajući se istovremeno i sa kompletiranjem različitih ciljeva po ogromnoj mapi od čak 16km2 i sastavljenoj od četiri različita bioma. Potvrđene su tri klase: Assault, Support i Scout, a svaku od njih moći ćemo dodatno customizirati kako bismo napravili ultimativnog vojnika spremnog za svaku zadaću. Ili barem ostali što duže živi u modu u kojem nema respawna.

Idućeg tjedna, od 14. do 21. listopada, održat će se zatvoreno testiranje koje prvo stiže na PC, i to za odabrane europske zemlje među kojima je i Hrvatska, ali ne i naši okolni susjedi. No da ne bi pomislili da ostale platforme (a možda i države) neće dobiti svoje testiranje nove igre – isto će se dogoditi u bliskoj budućnosti.

Tom Clancy’s Ghost Recon Frontline stiže na PC, PlayStation 4 i 5, Xbox One, Xbox Series X/S i Google Stadiju sa zasad nepoznatim datumom izlaska. Sve ove platforme podržavat će i crossplay.