Razvojni studio The Coalition koji potpisuje Gears 5 ima zaista oštre kazne za igrače koji konstantno napuštaju mečeve i samim time uništavaju online iskustvo drugim igračima koji su imali nesretnu sudbinu završiti s njima u istom meču. 

Kao što možete vidjeti u priloženom Tweetu, ukoliko konstantno napuštate online mečeve i kontinuirano upražnjavate tu nedoličnu praksu, možete si osigurati izgon s online porcije Gearsa 5 na nekoliko mjeseci ili čak nekoliko godina. 

Nove pravila uvedena su prošlog tjedna, a na Redditu se već javio jedan nezadovoljni serijski odustajač koji je drakonski kažnjen s banom u trajanju od 640 dana. Naravno, The Coalition je ustvrdio kako je dotični prerano napustio 18 od posljednja 21 online meča u kojima je bio i tako uništio hrpi ljudi iskustvo igranja multiplayera. 

Iz The Coalitiona su dignuli suspenziju kažnjenim igračima uz upozorenje kako će idući put kada prerano napuste meč snositi posljedice svojih kukavičkih navika. 

Naravno, trebate se bojati dugoročnijih banova samo ako ste patološki napuštavač online mečeva budući da se kazne nadovezuju jedna na drugu – kada se primijeti obrazac prvo se kažnjava s nekoliko sati, a s opetovanim napuštanjem vrijeme se samo gomila. 

Budući da smo u multiplayeru Gearsa 5 i na svojoj koži osjetili osjećaj napuštanja, svakako podržavamo ovu odluku.