Redfall, jedna od Microsoftovih najvećih ovogodišnjih uzdanica i nova igra proslavljenog razvojnog studija Arkane, bit će sličnija Ubisoftovom serijalu Far Cry nego Valveovom Left 4 Dead. 

Usporedba dolazi direktno iz intervjua koji je kreativni direktor Ricardo Bare dao portalu GamesRadar+. Bare, koji nije (koliko nam je poznato) u srodstvu s frontmenom Majki Goranom, rekao je kako mu je jasno zašto su neki igrači došli do zaključka da su igre slične. “Postoje četiri igriva lika, možete igrati skupa kooperativno i glavni neprijatelji su vam nemrtvi.”, rekao je Bare i rekao kako u smislu igranja i samog iskustva Redfall i Left 4 Dead nemaju puno toga zajedničkog. “Redfall je sličniji Far Cryju“, poentirao je kreativni direktor igre. 

Redfall, objašnjava Bare, ima jako veliki otvoreni svijet s bazom u kojoj možete pričati s NPC-jevima i uzimati sporedne misije. Ili možemo samo pokretati misije koje napreduju priču. Ako se pak osjećamo kao mali znatiželjni istraživači, moći ćemo se zaputiti u bilo kojem smjeru i jednostavno uživati u raznolikoj ponudi gradića kojim vladaju vampiri. 

Bare je potvrdio i da u igri nema vozila te da ćemo svuda pješačiti što će zasigurno razveseliti one koji se ne nadaju još jednom Ubisoftovski masivnom otvorenom svijetu. 

Ne znamo za vas ali Arkaneov spin na poznatu Far Cry formulu s vampirima zvuči kao igra koju definitivno nismo očekivali igrati ali zapravo jako želimo.