Osim što smo u sklopu jučerašnjeg otkrivanja potpuno nove serije grafičkih kartica Nvidia GeForce RTX 3000 vidjeli nove trailere za Call of Duty: Black Ops: Cold War, a potom i za Watch Dogs: Legion, pozornost je plijenio i potpuno novi gameplay trailer za Cyberpunk 2077.

Još od prošloga ljeta i sajma E3 2019 poznato je da Nvidia i poljski razvojni studio CD Projekt RED imaju specijalno partnerstvo vezano uz Cyberpunk 2077 i tehnologiju Ray tracing. Najava nove serije Nvidijinih grafičkih kartica samo je dodatno poentirala i naglasila taj odnos, a Nvidia se sada ne libi istaknuti da će najbolji doživljaj igre Cyberpunk 2077 biti upravo onaj na PC-ju i na njihovim novim grafičkim karticama RTX 3070, RTX 3080 i RTX 3090.

Tako u novom gameplay traileru imamo prilike vidjeti Cyberpunk 2077 koji se vrti na novoj seriji Nvidijinih grafičkih kartica u 4K rezoluciji i na Ultra postavkama, a Nvidia i CDPR ističu da će igra koristiti vrhunske vizuale i Ray tracing efekte, što će biti dodatno potpomognuto tehnologijom Nvidia DLSS 2.0 za ubrzanje frameova, koristeći AI i nove Tensor jezgre isključivo dostupne u grafičkim karticama GeForce RTX.

Od osvjetljenja, svjetlosnih efekata, refleksija površina i vode te čestičnih efekata, eksplozija i drugih grafičkih “eye candy” elemenata, moramo priznati da Cyberpunk 2077 u novom traileru izgleda odlično te nam nije teško povjerovati da će najspektakularnije izgledati na PC-ju. Dakako, ovo je samo jednominutni trailer napravljen upravo da bi prikazao RTX efekte u najboljem svjetlu te se nadamo da će igra tako izgledati i kad na tržište izađe u punom obliku 19. studenog, kada dolazi na PC, PlayStation 4 i Xbox One te kasnije i na PlayStation 5 i Xbox Series X.