U sklopu sinoćnjeg otkrivanja potpuno nove serije Nvidia grafičkih kartica GeForce GTX 3000, dobili smo nekoliko spektakularnih trailera nadolazećih igara koje će koristiti tehnologiju Nvidijinu tehnologiju Ray tracinga, a jedan od tih trailera je i za nadolazeći Call of Duty: Black Ops: Cold War.

S obzirom da su igre serijala Call of Duty među najvećim visokobudžetnim AAA naslovima iz godine u godinu, logično je da će jedna takva igra koristiti high-end tehnologiju kao što je Nvidia Ray tracing, a upravo zato Nvidia uz novi Ray tracing gameplay trailer za Call of Duty: Black Ops: Cold War u popratnom blog postu ističe i da će igra koristiti hvaljenu tehnologiju Nvidia DLSS 2.0 (Deep Learning Super Sampling) za renderiranje u realnom vremenu pomoću AI-ja – tehnologiju koju pogone Tensor jezgre u GeForce RTX grafičkim karticama.

Ta tehnologija pomoći će pri ubrzanju framerateova u igrama kao što je Black Ops: Cold War, a igrače, kaže Nvidia, očekuje igranje s najvišom razinom detalja i visokom rezolucijom. U novom traileru za nadolazeći Call of Duty to se očituje u realističnoj refleksiji svjetla, difuziji svjetlosti po podovima, realističnom prikazu vode i metalnom odsjaju na oružju te mnogim drugim stavkama.

U drugim vijestima vezanima uz Call of Duty: Black Ops: Cold War, prije dva dana saznali smo da otvorena beta kreće 8. listopada, prošloga tjedna obznanjeno je da će ovo biti prvi Call of Duty koji će nam omogućiti da stvorimo vlastitog lika, a ističemo i da je prije tjedan dana objavljen igrin prvi službeni trailer, o kojemu smo više pisali na ovome linku.

Call of Duty: Black Ops: Cold War izlazi 13. studenog za PC, PlayStation 4, i Xbox One. Za konzole iduće generacije izlazi nekad tijekom zimskih blagdana, a za samo nekoliko dana, odnosno 9. rujna stiže nam prvo otkrivanje multiplayer komponente.