Da će Cyberpunk 2077 biti tehnološko čudo, nismo ni sumnjali, što zbog činjenice da svi znamo kako je dobro izgledao Witcher 3 – prethodna igra poljskog studija CD Projekt RED, što zbog svega dosad viđenog po pitanju Cyberpunka i činjenice da jedan takav futuristički neonski svijet jednostavno mora izgledati predivno. Stoga, pomalo očekivano, stiže vijest da je CD Projekt RED sklopio “tehnološko” partnerstvo s grafičkim gigantom Nvidia te da će njihova nova tehnologija Ray tracinga biti implementirana u igru Cyberpunk 2077.

Vijest je to koja dolazi putem službene Nvidia web stranice, u kojoj Nvidia nadolazeću CD Projektovu igru naziva “vjerojatno najočekivanijom igrom današnjice“. Čak ukoliko osobno smatrate da možda nije najočekivanija, sigurno se možete složiti da je tu negdje, barem među top tri (naročito nakon što je prilikom novog prikaza igre Cyberpunk 2077 na Microsoftovoj E3 press konferenciji obznanjeno da je CD Projekt RED unajmio Keanu Reevesa, koji je prije nekoliko dana osvojio svijet 🙂 ).

Keanu će tumačiti lika imena Johnny Silverhand – rockersku legendarnu figuru iz tabletop igre Cyberpunk 2020, a u CD Projektovoj igri imat će ključnu ulogu

Tako će Cyberpunk 2077 pomoću Nvidijine tehnologije Ray tracinga zaživjeti uz nevjerojatnu količinu vizualnih detalja i realističnog osvjetljenja, te će Nvidijina tehnologija pomoći da se igra zacementira u sami vrh po pitanju današnjih AAA igara koje donose vizualni spektakl i prikazuju moderna grafička dostignuća.

Ray tracing nam omogućava da realistično prikažemo kako se svjetlo ponaša u napučenoj urbanoj okolini“, o korištenju Nvidijine tehnologije oglasio se Adam Badowski, voditelj studija CD Projekt RED te dodao: “Zahvaljujući ovoj tehnologiji, možemo dodati još jedan sloj dubine i vertikalnosti u naš već sada impresivan mega-grad u kojem se odvija radnja igre“.

Prikaz real-time ray tracinga u Cyberpunku 2077; gameplay screenshot iz igre uslikan u 4K na PC-ju, koristeći Nvidia GeForce RTX grafičku karticu

Moramo priznati da se zaista radujemo ovom partnerstvu, ne samo kao fanovi CD Projekta i njihovih igara, već i općenito žanra cyberpunk i drugih klasičnih predložaka kao što je, primjerice, jedan Bladerunner, uz svo blještavilo neonskih lampi i futurističkih građevina. Zato jedva čekamo vidjeti konačnu verziju igre Cyberpunk 2077 i način na koji će vjerodostojno prikazati čari žanra, pogotovo uz pomoć vrhunske tehnologije koju će implementirati u igru.

Podsjećamo, Cyberpunk 2077 izlazi 16. travnja 2020. za PC, PlayStation 4 i Xbox One. Sve što smo s Microsoftove pressice saznali o igri – pročitajte na ovome linku, a iako smo sigurni da ste dosad već preko nekoliko puta pogledali novi trailer, pozivamo vas da ga u nastavku pogledate ponovno.